La síndria i el meló són, segurament, dos dels aliments que mai falten a les neveres durant l'estiu. Tot i que molts pensen que són fruites, en realitat són hortalisses, és a dir germanes de les carbasses, dels carbassons i dels cogombres. Totes dues són un remei fantàstic per fer passar la calor perquè ajuden a abaixar la temperatura corporal, aporten molta agua a l'organisme i, a més a més, són baixos en calories. Al "Tot es mou", Carme Ruscalleda n'ha explicat les bondats i ha donat idees per cuinar-les, conservar-les i aprofitar-les al màxim. La síndria, per exemple, es pot tallar a talls grossos i congelar-los. Quan la volem menjar només cal treure'ls del congelador, ratllar-los i ja en tenim un deliciós sorbet. Una altra opció és guardar la pell blanca i una mica de polpa de la síndria i se'n fer-ne confitura o, fins i tot, uns encurtits. Totes dues opcions també es poden fer amb el meló, una hortalissa que admet diferents possiblitats per fer-ne cremes i sopes.   Receptes amb síndria i meló   1. ▶️  Tataki de síndria No totes les postres han de ser ensucrades. N'hi ha de sorprenents, de gust inesperat i que fan quedar bé. És el cas del tataki de síndria que en Marc Ribas va cuinar amb l'ajuda del Pep Plaza.   2. ▶️ ​ Gaspatxo de síndria Síndria, pinyons, maduixots, menta, tomàquet Ningú diria que amb aquests ingredients en Marc Ribas fa una de les sopes andaluses més famoses, el gaspatxo. Aixó sí, amb el seu toc especial.   3. ▶️ ​ Suquet de rap amb síndria Una combinació que pot sorprendre. Arnau París et proposa cuinar amb fruita amb aquest suquet de rap fet amb síndria. 4. ▶️ ​ Crumble de meló El crumble és un plat típic de la cuina britànica. Es tradueix com a "engrunes". La Gessa ens prepararà una adaptació del crumble feta amb meló i sidra. 5. ▶️ ​ Crema picant de meló El meló es pot menjar de moltes maneres, i en Marc Ribas ens proposa que l'assaborim en un plat de cullera. Una crema freda molt aromàtica amb menta i gingebre per a persones que gaudeixen del menjar picant. 6. ▶️ ​ Sopa de meló amb pernil A les mans de Marc Ribas qualsevol clàssic es converteix en una innovació. Com aquesta sopa de meló i pernil que porta coco verd, llima, pinyons, farigola i menta. T'hi atreveixes?   7. ▶️ ​ Sopa de meló amb menta Una sopa refrescant per a un dia de calor forta. Una recepta d'Arnau París.