Parlem amb la Cèlia Cernades i en Sergi Roca, redactors de la secció d'internacional, que han fet la "Ruta per les dues Europes", han viatjat (en Sergi pels països del Sud i la Cèlia pels països del Nord) i en total han estat a deu països: Portugal, Itàlia, Croàcia, Bulgària, Grècia, Holanda, Polònia, Estònia, Finlàndia i Alemanya.
L'últim objectiu de la ruta per les dues Europes, acabem aquí el llarg recorregut que han fet la Cèlia Cernades per el Nord i en Sergi Roca per el Sud. La Cèlia arriaba a Frankfurt on hi ha la seu del Banc Central Europeu, del Bundesbank i d'una de les Borses més importats d'Europa. En Sergi arriba a Atenes, l'altre cara de la moneda.
És l'última parada d'aquesta ruta Europea, al llarg de tota la setmana hem passat per 10 païssos de la Unió Europea, amb realitats diferents, però amb un denominador comú el projecte Europeu. Avui la Cèlia, que ha fet la ruta Nord, serà a Frankfut. En Sergi, que ha fet la ruta Sud, serà a Atennes.
Ens acostem al final de la ruta per les dues europes, on cada dia us hem explicat com afronta l'Europa real a les eleccions del 25 de maig. Avui amb Sergi Roca i Cèlia Cernadas a Sofia i a Helsinki.
La ruta Europea ens duu a Sofía amb en Sergi Roca, que fa la ruta Sud, a Helsinki amb la Cèlia Cernadas, que fa la ruta Nord. Mentre Bulgària és un dels païssos més pobres de la Unió Europea, Finlàndia és el paradigma d'un model d'Estat del benestar envejable. En Sergi i la Cèlia ens acosten a la realitat dels dos països.
Si la ruta que estan fent aquesta setmana en Sergi Roca i la Cèlia Cernadas tenia com a objectiu contrastar les dues cares d'Europa, l'aturada d'avui les il·lustra especialment. Si més no, a nivell de rics i pobres. Parlem de Bulgària i Finlàndia.
Tercer dia de la nostra Ruta per les dues Europes. La Cèlia Cernadas i en Sergi Roca continuen el recorregut simultani per 10 països del nord i del Sud del continent quan falten pocs dies per a les eleccions. Avui ens porten a Tallinn i Zagreb ... Escolta-ho!
Arrenquem el tercer dia de la ruta Europea, la Cèlia Cernades és a Tallin i en Sergi Roca a Zagreb. Estònia, que és dins de la Unió Europea des del 2004 i Croàcia ha estat l'última en fer-ho. Els dos països compateixen històries tràgiques. Han viscut una situació de recessió, com a la majoria de països, però se n'han sortit de formes diferents. A Croàcia han impulsat, sobretot el seu atractiu turístiques i a Estònia han apostat per les noves tecnologies, en diuen el Silicon Valley del nord d'Europa.
La Cèlia Cernadas i en Sergi Roca, en el seu tercer dia de ruta Europea, paren a Tallin i Zagreb. A Estònia, que és dins de la Unió Europea des del 2004, i Croàcia que ha estat l'última a incorporar-se al club. Dos països que han viscut una situació de recessió, però se n'han sortit de formes diferents: mentre Croàcia ha impulsat el seu atractiu turístic, Estònia ha apostat per les noves tecnologies.
Segona jornada de la nostra Ruta per les dues Europes. Aquesta setmana, Sergi Roca i Cèlia Cernadas recorren simultàniament deu països del nord i el sud d'Europa per explicar-nos com es preparen per les eleccions europees. Avui des de Nàpols i Varsòvia Escolta-ho!
Sergi Roca constata les diferències entre el nord i el sud d'Itàlia, des de Nàpols, i Cèlia Cernadas, des de Varsovia, analitza com ha evolucionat el país en els 10 anys de pertinença a la Unió Europea.
L'Europa del Nord i l'Europa del Sud, els que rescaten i els que són rescatats, els rics i els pobres... I tot amb la crisi de rerefons... Aquests són alguns dels eixos del doble itinerari pel nostre continent que aquesta setmana us proposem per entendre les claus de les eleccions del 25 de maig. Una ruta per les dues Europes. En els pròxims cinc dies, la Cèlia Cernadas ens parlarà des de cinc ciutats del Nord d'Europa. I, durant aquests mateixos pròxims cinc dies, en Sergi Roca ho farà des de cinc ciutats diferents del Sud d'Europa. Dues ciutats i dos països sempre contraposats. Avui Amsterdam i Lisboa.