Les receptes de "Cuines"
Anna Garcia Lozano
23/08/2024 - 11.00 Actualitzat 23/08/2024 - 14.17
Amanides, pasta freda, peix, plats de pica-pica... Què et ve de gust per sopar en un dia calorós? Hem revisat a fons el rebost de receptes del "Cuines" i n'hem triat una desena que pensem que són ideals per a un sopar d'estiu. I funcionen tant si sou pocs, com si sou uns quants.
La quinoa es considera un superaliment. És una bona font de proteïnes de bona qualitat, ja que conté 8 aminoàcids essencials. Marc Ribas en fa una amanida i li dona el toc especial de l'all negre.
El cogombre és una hortalissa molt pobra en calories a causa del baix contingut en hidrats de carboni i la seva riquesa en aigua. En canvi, és ric en fibra, sobretot si ens en mengem la pell i les llavors. Aquesta amanida refrescant compta amb els contrastos del gust de la menta i les cireres.
Amb una base de bonítol marinat preparat a casa, fem una amanida de pasta apta per rebre convidats.
Només Marc Ribas podia fer una recepta amb aquest nom. I què i posa al salmó per donar-li rock&roll? Doncs un llit de patates amb una crosta cruixent, ceba tendra, cogombrets tallats i, evidentment, coriandre picat.
Coure a la papillota és una manera de preservar el gust natural dels productes i aprofitar-ne, per a la cocció, els mateixos sucs. En aquesta recepta ho fem amb un turbot.
Un cop feta la massa, el farciment de la quiche és ben fàcil. En aquesta recepta, hi posem xampinyons i albergínia.
Més fàcil, impossible. Amb una mica de bacallà dessalat, Marc Ribas fa aquesta truita i hi afegeix el seu toc personal, amb bitxo i fulles d'alfàbrega.
Un plat de pasta lleuger, perfecte per a un sopar a la vora de mar que, a més a més, ens farà viatjar a Itàlia.
Una recepta que presenta una verdura d'una manera molt original, en forma d'espaguetis.
10. Tabule
Una amanida típica del Líban en mans de Marc Ribas.
11. Hummus
Festival d'hummus, una proposta de Marc Ribas ideal, vistosa, gustosa, original i molt fàcil de fer.