Anar a la navegació principalAnar al contingut

Les receptes de "Cuines"

Sopars ràpids i frescos, perfectes per a una nit d'estiu

Que la mandra estiuenca no ens faci menjar malament! Et proposem receptes senzilles per fer un sopar de luxe, dedicant-hi poc temps

Anna Garcia Lozano

23/08/2024 - 11.00 Actualitzat 23/08/2024 - 14.17

Sopars ràpids i frescos, perfectes per a una nit d'estiu
Amanides, peix, quiches o pasta... Què vols per sopar?

Amanides, pasta freda, peix, plats de pica-pica... Què et ve de gust per sopar en un dia calorós? Hem revisat a fons el rebost de receptes del "Cuines" i n'hem triat una desena que pensem que són ideals per a un sopar d'estiu. I funcionen tant si sou pocs, com si sou uns quants.

 

Receptes per a un sopar d'estiu

 Amanida de quinoa

La quinoa es considera un superaliment. És una bona font de proteïnes de bona qualitat, ja que conté 8 aminoàcids essencials. Marc Ribas en fa una amanida i li dona el toc especial de l'all negre.

 

Amanida de cogombre

El cogombre és una hortalissa molt pobra en calories a causa del baix contingut en hidrats de carboni i la seva riquesa en aigua. En canvi, és ric en fibra, sobretot si ens en mengem la pell i les llavors. Aquesta amanida refrescant compta amb els contrastos del gust de la menta i les cireres.

 

Amanida digna

Amb una base de bonítol marinat preparat a casa, fem una amanida de pasta apta per rebre convidats.
 

4. Salmó rock&roll

Salmó rock&roll

Només Marc Ribas podia fer una recepta amb aquest nom. I què i posa al salmó per donar-li rock&roll? Doncs un llit de patates amb una crosta cruixent, ceba tendra, cogombrets tallats i, evidentment, coriandre picat.
 

Turbot a la papillota

Coure a la papillota és una manera de preservar el gust natural dels productes i aprofitar-ne, per a la cocció, els mateixos sucs. En aquesta recepta ho fem amb un turbot.

 

Quiche de xampinyons i albergínia

Un cop feta la massa, el farciment de la quiche és ben fàcil. En aquesta recepta, hi posem xampinyons i albergínia.

 

Truita cremosa de bacallà

Més fàcil, impossible. Amb una mica de bacallà dessalat, Marc Ribas fa aquesta truita i hi afegeix el seu toc personal, amb bitxo i fulles d'alfàbrega.

 

Spaghetti alle vongole

Un plat de pasta lleuger, perfecte per a un sopar a la vora de mar que, a més a més, ens farà viatjar a Itàlia.  

 

Espaguetis de carbassó amb pesto

Una recepta que presenta una verdura d'una manera molt original, en forma d'espaguetis.

 

10. Tabule

Tabule

Una amanida típica del Líban en mans de Marc Ribas.

 

11. Hummus

Hummus

Festival d'hummus, una proposta de Marc Ribas ideal, vistosa, gustosa, original i molt fàcil de fer.