"El tàper de la iaia" és un programa de cuina catalana protagonitzat per àvies d'arreu de Catalunya, autèntiques, amb històries que emocionen i una naturalitat que enamora. Tot explicat de manera fresca, actual i amb un toc d'humor.
Les nostres protagonistes fan la cuina que han vist fer sempre a casa a les seves mares, a les seves àvies, a les sogres... Per això, a "El tàper de la iaia", hi trobareu receptes de tota la vida: fricandó, cargols, sarsuela, sardines amb suc, peus de porc, suquet de peix, crema, coca... Però, per a qui cuinen les àvies? Cuinen per a la família, els fills i els nets, perquè, com diu la Roser, una de les nostres iaies protagonistes, "la cuina és un acte d'amor, sempre".
Amb "El tàper de la iaia" hem viatjat per tot Catalunya i ens hem colat a les cuines de les iaies protagonistes, però no només hem tastat els plats típics de la zona, també ens hem enriquit amb el parlar i les expressions pròpies de cada territori. Hem estat a l'Alt i el Baix Empordà, a la Ribera d'Ebre, a la Catalunya Central, a les Garrigues i al Barcelonès. A tot arreu hem gaudit de la companyia d'aquestes dones sàvies, tendres i divertides i, amb elles, hem après i hem tastat uns plats deliciosos.
Origen: Catalunya
Any: 2025