Trobem el gàrum en unes 200 receptes al llibre llatí de cuina més antic que conservem, "De re coquinaria". La Paula Molés i el Salvador Garcia-Arbós ens expliquen què és aquesta elaboració tan comuna en la cuina romana i per què ara torna a ressorgir en el món de la gastronomia.
No fa pas tant demanàvem una canya o una mitjana i totes les cerveses eren rosses i fresques. Ara prenem IPA, APA, Stout, Imperial, Porter o Pilzn. Gràcies a la passió i la maduresa dels cervesers artesans, a la cervesa artesana se li augura un futur gastronòmic molt potent.
Els calçots i les calçotades vénen amb coordenades de GPS: Valls. Un grill de ceba calçada que, sucada amb la salsa de calçots, o salvitxada, o romesco, marca els primers mesos de l'any. Una festa sinònim de reunió d'amics, família, tradició i festa grossa.
La pizza és la versió italiana dels pans plans que trobem arreu del món i, segurament, la que ha tingut més sort. Un dels plats més consumits de tot el planeta, amb variants per a tots els gustos, però amb una recepta original (la napolitana) que cal reivindicar.
Taronges i mandarines, els cítrics de l'hivern. Un arbre fruiter que dibuixa el País Valencià: les seves terres i les famílies, dedicades al conreu de la taronja, acostumades a superar crisis i mala economia.