Programa monogràfic sobre els efectes de l'aturada elèctrica que ha afectat tot la península Ibèrica. Amb els experts Antonio Turiel, Antoni Tahull, Cristina Corchero i Bruno Pérez mirem d'explicar els motius i les conseqüències de l'apagada. Parlem amb nombrosos afectats i testimonis, i expliquem l'afectació que la falta d'electricitat té en els mitjans de transport, com ara els trens.
Us expliquem les diferències entre les portes blindades i les cuirassades. Quin preu tenen? Quines són més segures? De quina matèria estan fetes? Amb Josep Lluís Merlos parlem de les cadiretes de seguretat per a infants i com s'han d'instal·lar als cotxes. Coneixem tots els detalls del conclave per escollir el nou papa i quins són, segons les cases d'apostes, els principals candidats. Casar-se a la Sagrada Família, una opció que cada cop trien més parelles. I amb Gerard Romero i Jordi Gil parlem de la final de la Copa del Rei i com prepara l'equip de Flick el partit de dimecres a la Champions.
Anem a Montserrat per saber els últims preparatius de la processó de la Mare de Déu de Montserrat de diumenge. Amb Vanessa Hogarth expliquem què hi ha de real de la crisi de parella de Gerard Piqué i Clara Chía. Descobrim la tradició dels raiers de Coll de Nargó, amb Ivan Caro. Amb David It's Me parlem de l'estilisme que els boomers no coneixen. També som a Sevilla, amb els aficionats del Barça, per seguir la final de la Copa. I amb Júlia Peguera, des de Roma, sabem l'última hora dels preparatius per al funeral del papa Francesc.
Us expliquem totes les dades de Sant Jordi i entrevistem Xavier Bosch, l'autor que ha venut més llibres. A Roma, Júlia Peguera ens explica que ja són gairebé 50.000 les persones que han visitat la capella ardent del papa Francesc. Acord, dins del govern espanyol, per renunciar al contracte de compra de material militar a una empresa israeliana. Us expliquem el negoci de les empreses dedicades a fer treballs de recerca i de final de grau per encàrrec. Veiem com s'obren les comportes del pantà de la Baells i us expliquem, amb Míriam Victòria, els millors vestits de núvia de la història, amb motiu de la Barcelona Bridal Week.
Programa especial de Sant Jordi des de la Plaça Catalunya de Barcelona. Parlem amb els escriptors Javier Cercas, María Dueñas, Manuel Baixauli, Albert Sánchez Piñol,Pilar Eyre, Ferran Garcia, Gemma Calduch, Jordi Turtós, Genís Sinca i Lita Torelló. També amb Fer Rivas, Antònia Carré-Pons i Elisenda Solsona.
Analitzem la figura del papa Francesc i tots els actes relacionats amb la seva defunció, amb Genís Sinca, Carles Cortina i Montserrat Esteve. Del papa, també en parlem amb el bisbe de Girona, Octavi Vilà, i el corresponsal de 3Cat a l'Argentina, Joan Biosca. També mostrem com les fonts ornamentals de Barcelona tornen a brollar amb aigua i Jordi Gil entrevista el pilot de motos Marc Márquez.
Gerard Romero i Jordi Gil analitzen l'eliminació del Reial Madrid de la Lliga de Campions. Parlem amb l'àrbitra de futbol i influencer Carla García Alarcón. Amb Jordi Àvila, us expliquem tots els trucs per fer un bon ús de la rentadora. Dues propostes per a Setmana Santa: la Ruta del Cister, on els peregrins trobareu moltes novetats, i Niudàlia, el camp de flors més gran de Catalunya. L'actriu Marta Angelat, amb una llarga trajectòria al cinema, al teatre i també en doblatge, en què ha posat veu a estrelles com Rita Hayworth, Emma Thompson o Jane Fonda, ens presenta el seu llibre "Seguint les ones", una novel·la amb tocs autobiogràfics en què explora la memòria familiar.
Us agrada passar les vacances en càmpings? Repassem els 70 d'anys d'història dels càmpings catalans. Amb l'expert en mercats asiàtics i empreses xineses Marín Orriols expliquem les claus de la crisi comercial mundial des del punt de vista del gegant asiàtic. Mayka Navarro parla dels robatoris de rellotges de luxe a Barcelona: amb el bon temps arriben les mànigues curtes i queden a la vista els rellotges, tot un ganxo per als lladres. A Sant Miquel de Balenyà, a Osona, fan farina amb els grills com a element principal... i es considera un superaliment. L'expert en publicitat Jordi Urbea ens parla de la campanya de Sant Jordi del Banc Sabadell, en què un drac hi juga un paper fonamental.
Us molesten els coloms? Creieu que n'hi ha massa? Analitzem què podem fer amb els coloms amb els biòlegs Pere Renom i Joan Carles Senar, del Museu de Ciències Naturals. Expliquem quins passos haurà de fer la candidatura d'Antoni Gaudí per arribar a ser sant. Amb Antonio Turiel parlem de la crisi climàtica i analitzem què són i per què serveixen les anomenades terres rares. Toni Vall ens explica la història del teatre i cinema Capitol. I amb la neurocientífica Nazareth Castellanos parlem del seu llibre "El pont on habiten les papallones. Biosofia de la respiració".
Us vau quedar amb dubtes sobre com solucionar els vostres problemes de marejos o vertígens? Avui teniu una nova oportunitat de resoldre'ls amb el doctor Josep Lluis Ballvé. Expliquem que el preu de la benzina baixa a les portes de la Setmana Santa. Parlem amb la família Espadamala a la seva masia a Torelló. El Mas Espadamala de Baix, una masia que té una característica gens habitual: des de fa 800 anys està habitada per la mateixa família. Repassem la carrera literària de Mario Vargas Llosa, el dia que ha mort, als 89 anys. I recollim la denúncia de la Plataforma Ciències en Perill, que han anunciat que estan disposats a no corregir els exàmens de selectivitat d'aquest any si no es retira la decisió de fusionar les ciències a batxillerat.
Tomàs Molina posa la bandera del "Tot es mou" al campanar de l'església del pantà de Sau, cada cop més ple. Testimonis nous de denúncies contra la jutgessa de violència masclista Francisca Verdejo: primera queixa formal davant del TSJC i per voler identificar les promotores de les manifestacions contra la magistrada. Xavier Carmaniu repassa la història dels 45 anys de la recuperació del Parlament de Catalunya. L'extenista David Ferrer explica tots els detalls del Barcelona Open Banc Sabadell, que arrenca aquest cap de setmana. I amb la il·lustradora Roser Capdevila celebrem la reedició del seu primer llibre, imprès fa 40 anys.
Parlem dels perills dels incendis de cotxes elèctrics i com gestionar-los. Ho fem amb Francesc Mauri, Josep Lluís Merlos i Antonio del Rio, sargent i secretari de la UGT Bombers de la Generalitat de Catalunya. Amb el doctor Marc Súarez parlem d'una troballa en la lluita contra l'Alzheimer: amb una analítica es podrà detectar la malaltia. Amb Pere Renom expliquem la suposada desextinció del llop terrible. El Mag Lari i Gerard Romero ens expliquen la seva experiència a "Cuina com puguis", disponible a 3Cat.
Analitzem la signatura de Donald Trump amb la grafòloga Montse Perelló. Amb el doctor Marc Tarruella expliquem la importància de les revisions mèdiques abans de fer esport. Mayka Navarro i Paco Marco presenten el seu llibre, "La fugida", sobre la tornada de Carles Puigdemont a Catalunya. Pilar Eyre i Joaquin Urías parlen de la demanda del rei emèrit a Corinna Larsen, i Coia Ballester analitza els 20 anys de la boda entre Carles III i Camil·la del Regne Unit. I acabem amb teatre i amb en Peyu, que ens presenta "Hamlet".
Parlem amb les agències de viatges per veure si han caigut les reserves per volar als Estats Units. Sobre la crisi aranzelària, els economistes Santiago Niño-Becerra i Pau Llonch ens expliquen les claus per mirar de resoldre aquesta crisi econòmica. Ens fem ressò de la denúncia de les persones que tenen ictus a Tarragona i que han d'anar a Barcelona per rebre'n tractament. Amb Neus Rossell parlem de com es posen les notes a les escoles, i en David Its Me ens fa un diccionari per a boomers. I els 31 FAM posen la nota musical al programa.
Parlem amb Xavier Sala i Martín de l'efecte dels aranzels imposats per Trump a les borses de tot el món. També del seu llibre, "Entre el paradís i l'apocalipsi". Expliquem l'augment de demanada de kits d'emergència per fer front a hipotètiques situacions de crisi. Bonaventura Clotet parla de com la vacuna contra l'herpes zòster pot reduir un 20% el risc de tenir demència. I parlem amb una dona de l'Estartit que ha estat denunciada per assetjament: l'acusen de queixar-se perquè no l'atenien en català quan va anar a comprar el pa.
Amb Toni Muñoz analitzem el pla de xoc dels Mossos d'Esquadra contra els lladres multireincidents. Els alcaldes d'Olesa de Montserrat i Esparreguera van junts a veure "La Passió". Parlem del que significa jubilar-se i com cada persona ho afronta d'una manera diferent. Amb Eloi Vila fem el fil de la setmana... Punt d'inici, el mític "Urruti, t'estimo!". I ens preguntem si rebre una herència acabarà sent l'única manera d'accedir a l'habitatge per a una part important de la població.
Amb Gustau Alegret i Josep Lluís Merlos parlem de l'impacte dels aranzels que imposa Donald Trump. Pilar Eyre presenta el seu llibre "Señoras bien" i comenta la denúncia del rei emèrit a Miguel Ángel Revilla, expresident de Cantàbria. El doctor Joan Bartra, cap del servei d'Al·lergologia de l'Hospital Clínic, explica com serà aquesta primavera per a les persones que tenen al·lèrgia. I amb les actrius Sara Espígul i Sara Diego parlem de l'obra de teatre "Dones de ràdio", inspirada, entre d'altres, en la vida de Patrícia Moya, que també parla de la seva experiència.