Un esmorzar amb la violinista Olivia Cortese. És de Llavaneres, tot i que actualment està vivint a Brussel·les on fa un màster de violí, a més de tocar amb l'Orquestra Filharmònica de Brussel·les i la Jove Orquestra de Flandes.
Un recorregut per la història del quartet de corda a Espanya amb el nou disc de Concerto 1700, que presenta la primera gravació mundial de l'opus 3 de Gaetano Brunetti, un compositor italià del segle XVIII que va desenvolupar bona part de la seva carrera a Madrid. L'àlbum l'edita el mateix segell de l'ensemble, el segell Concerto 1700.
Un esmorzar amb l'arpista i director coral Arnau Roura, director de l'Orfeó Atlàntida, l'entitat més antiga del barri d'Hostafrancs de Barcelona, que el 2026 celebrarà el centenari de la seva fundació, i del seu cor jove, que dirigeix des del 2017.
Un esmorzar amb el guitarrista Rafael Serrallet. És de Xirivella, poble de l'Horta Sud, però fa quatre anys que viu a Ordino, a Andorra, i durant els trenta anys de carrera ha fet nombrosos concerts a gairebé cent països i ha actuat a tots els continents.
Aquest dilluns encetem els dies de Setmana Santa. Unes dates en què la nostra tradició cultural i musical fa que probablement ens sentim predisposats a gaudir del repertori musical sacre. Per això, comencem la setmana amb una selecció de "simfonies" que Johann Sebastian Bach situava com a introduccions d'algunes de les seves cantates.
"Crossroads" (Cruïlla), un àlbum de l'acordionista letona Ksenija Sidorova, que, al costat de la Sinfonietta Riga i amb la direcció de Normunds Sne, interpreta un àlbum amb música de Bach, Akhunov, Tabakova i Montero. L'edita el segell Alpha.
Un esmorzar amb Cristoforo Pestalozzi. És de Montagnola, un petit poble molt a prop a Lugano, a la Suïssa italiana, però fa 24 anys que viu a Barcelona, com a violoncel solista de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i, des del 2004, com a professor de violoncel a l'Esmuc.
Presentem un àlbum dedicat a les serenates de Wolfgang Amadeus Mozart, concretament la núm. 7 també coneguda com a "Serenata Haffner"; la núm. 9 anomenada "Serenata Posthorn", i la núm. 13, "Eine kleine Nachtmusik", que vol dir "Petita serenata nocturna" en alemany. Al disc, del segell Harmonia Mundi, participen la violinista Isabelle Faust i l'Orquestra de Cambra de Múnic, que dirigeix Enrico Onofri.
Aquest dissabte, al "Directe a l'òpera", podrem sentir una de les obres més fascinants i poderoses de Giuseppe Verdi: "Simon Boccanegra". Una producció del Teatre de l'Òpera de Roma, amb la qual van obrir la temporada. La interpretació és a càrrec del baríton Luca Salsi en el paper protagonista del dux de Gènova, la soprano Eleonora Buratto com la seva filla Amelia, el tenor Stefan Pop en el rol del seu estimat Gabriele, i el baix Michele Pertusi com a Jacopo Fiesco, l'enemic del dux. Els dirigeix Michele Mariotti.
Un esmorzar amb la soprano Maria Isart. El 2023 va ser guardonada amb el Premi Extraordinari de la Fundació Ferrer-Salat en la 60a edició del Concurs Tenor Viñas i l'any passat i, en el mateix concurs, va rebre el Premi Extraordinari dels Amics del Liceu.
Es tracta del tercer àlbum de l'ensemble vocal i instrumental Les Kapsber'girls, fundat per la llaütista Albane Imbs. Un disc que posa en relleu l'obra de diverses compositores actives durant els segles XVII i XVIII, algunes d'elles conegudes --com Barbara Strozzi o Francesca Caccini-- i d'altres encara per descobrir. L'àlbum l'edita el segell Alpha.