Un disc del Quartet Maxwell, un quartet escocès que combina el seu gust per la clàssica amb la passió per la música folk del seu país. En aquest àlbum, interpreten dos quartets que formen l'op. 77 de Joseph Haydn, tot alternant-los amb música tradicional d'Escòcia. L'edita el segell Linn.
William Sterndale Bennett va néixer el 13 d'abril del 1816 a Sheffield. El 1824 va ingressar al cor del King's College i el 1826 va entrar a la Royal Academy of Music. El 1832, ja convertit en un notable pianista, comença la seva carrera com a compositor. Mendelssohn el va sentir interpretar el seu primer concert per a piano el 1833 a la Royal Academy of Music. El va convidar a visitar-lo a Alemanya, i es van convertir en amics. En aquesta selecció visitem el catàleg d'aquest compositor, i gaudim de tres de les seves obres: la Fantasia per a piano, op. 16; el Concert per a piano n. 4, i la Simfonia en sol m, op. 43.
Una novetat discogràfica del segell CPO interpretada per l'Orquestra Simfònica de Norrköping, dirigida per Hermann Bäumer, que inclou dues de les grans obres compostes per Elfrida Andrée: la seva primera simfonia i la Suite Frithiof.
Un àlbum que ens acosta la música del britànic William Busch, que va viure entre els anys 1901 i 1945. Va morir amb 44 anys acabats de fer, justament quan començava a ser reconegut. És l'últim d'una sèrie d'enregistraments del segell Lyrita que conserva una part important del seu llegat creatiu amb l'objectiu que la seva música continuï viva.
Esmorzem amb el director i musicòleg Jordi Piccorelli, director de la Jove Orquestra de Figueres, de la Banda Simfònica de Girona i la Girona Banda Band, de l'Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya i de la coral Lo Rossinyol de Sant Antoni de Vilamajor.
Un disc doble, liderat pel violoncel·lista genovès Jacopo Ristori, que amb la col·laboració de diversos intèrprets de música antiga presenta un programa amb obres que provenen del prolífic taller de copistes del comte Taccoli, que es converteix en el fil conductor de la proposta. L'àlbum l'edita el segell Snakewood Editions.
Un concert especial que marcava l'inici de les celebracions del bicentenari del naixement de Johann Strauss fill. El programa va presentar una selecció de les obres més populars d'aquest compositor, juntament amb peces d'altres membres de la dinastia Strauss i de contemporanis seus. Com a director van convidar Riccardo Muti, que tornava a l'emblemàtica Sala d'Or de la Musikverein de Viena per setena vegada. L'edita Sony Classical.
"Trionfi" és un tríptic musical del compositor Carl Orff , que conté la famosa cantata escènica "Carmina Burana", i que es completa amb dues cantates més, "Catulli Carmina" i "Trionfo di Afrodita". Aquest tríptic revela l'interès d'Orff per la poesia alemanya medieval. Encara que l'obra pugui sonar moderna, el compositor hi va voler reproduir l'esperit de l'època medieval, a partir de ritmes i de tons qualificats de neomedievals.
Un esmorzar amb l'actor, dramaturg, productor i director Enric Cambray. Precisament, fins al març, dirigeix al Teatre Coliseum de Barcelona "El dia de la marmota", un dels grans èxits de Broadway i el West End.