En directe des de 23 Robadors, el Raval, Barcelona
Els romans partien roques amb fusta i aigua. I sabien calcular la inclinació òptima d'un aqüeducte. El seu enginy continua viu al canal Segarra-Garrigues o l'L9 del Metro. Fer un túnel és prou fàcil, però que no s'enfonsi no ho és pas.
Quèquicom divulga des de 2006 la ciència, la natura i la tecnologia d'una manera amena, clara i rigorosa amb la voluntat de fomentar l'esperit crític i la curiositat intel·lectual en l'espectador. És una producció del Departament de Documentals de TV3.
Entendrem en primera persona els fonaments de la tècnica per muntar a cavall. Acompanyarem un veterinari durant una jornada, i experimentarem els riscos de la seva professió. I descobrirem com es podria salvar definitivament el ruc català.
El Foraster desembarca a l'illa més petita de les Balears, Formentera. Paradís dels hippies durant els anys 70, Formentera conserva un caràcter especial, una manera diferent d'encarar la vida, sense presses, sense embuts, fins al punt que els formenterencs d'avui diuen que ja no és l'illa dels hippies, és ara l'illa dels happys. I el foraster en trobarà uns quants de happys, com per exemple en Miq...
24 hores al rebost de Catalunya. El Foraster viurà tot un dia i tota una nit entre la fruita, la carn i el peix del mercat més gran de la mediterrània i el segon més gran d'Europa: Mercabarna. Situat a la Zona Franca de Barcelona, Mercabarna proporciona cada dia la majoria d'aliments que mengem els catalans. És un univers propi, una ciutat que no dorm mai, gairebé és un país diferent, amb més de 6...
Joan Miró, l'home que va capgirar la pintura Pel·lícula realitzada amb motiu de l'exposició que el Centre Pompidou va dedicar el mars del 2004 a l'obra de l'artista català. Basant-se en els escrits del pintor i tornant a alguns d'aquells indrets on va viure i treballar, aquest trajecte cinematogràfic narra la determinant aportació de Miró a la pintura moderna, en particular durant les dècades 192...
Aquest capítol, dedicat a la formació professional, mostra el dia a dia de professors de cicles formatius relacionats amb l'esport i la dinamització d'activitats en espais naturals. Les càmeres d'"Històries de l'escola" segueixen els professors de l'Escola Pia de Mataró i mostren una manera d'ensenyar molt orientada a la incorporació al mercat laboral, on es prioritza l'aprenentatge físic però, so...
Els protagonistes principals de les set escoles i instituts que han aparegut al llarg dels diferents capítols d'"Històries de l'escola" es reuneixen per posar en comú les seves vivències al capdavant dels centres, i també els seus reptes, necessitats i batalles diàries. Aquest últim capítol és un recull de les reflexions en clau de feina dels docents, i ens il·lustra sobre la situació de l'educaci...
El rodatge d'un curt dirigit per avis i el típic exorcisme en directe.
El Foraster s'endinsa aquesta setmana en una vall única: la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça. Una vall amb 9 pobles i amb el conjunt d'esglésies romàniques més importants del món. El Foraster hi arriba just després de Sant Joan, i podrà viure en primera persona la bogeria de la baixada de les falles, una tradició que acaba de ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. A més...
En la llista d'espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 hi ha tots els parcs naturals, però també molts altres espais emblemàtics com ara les Guilleries, l'estany de Banyoles, l'Alta Garrotxa, la serra del Montsec o les Gavarres. La majoria d'aquests espais són autèntics desconeguts i els seus valors naturals i culturals no han estat mai objecte de cap divulgació específica. Aquesta sèrie vol donar a conèixer aquest patrimoni.
Per què la roba militar del segle XVIII era de colors ben vistosos en lloc de ser de camuflatge com avui? Com funcionaven les armes de foc? Quins factors decidien la victòria a camp obert? Com es plantejava un setge a una ciutat?
Els aliments probiòtics, com el iogurt, poblen els intestins de bacteris que possibiliten la digestió i estimulen el sistema immunitari. Visitem els laboratoris on els seleccionen com a aliments funcionals i com a factors terapèutics.
En aquest episodi, en Philippe visita Nova Zelanda, un país situat literalment a l'altra banda del món respecte dels europeus, amb uns paisatges espectaculars i amb una actitud especial davant de la vida, influïda per un contacte estret amb la natura i una combinació de cultura maori, europea i asiàtica. En Philippe coneix diversos trens neozelandesos, entre ells un de petit que pot conduir un mateix, un que té els seients giratoris i un en què li ofereixen un concert maori.
Pintor, escultor, escriptor i teòric, Antoni Tàpies va ser un dels artistes catalans més rellevants del segle XX. La seva obra contribuïa a reflexionar amb inventiva i llibertat sobre aspectes com la bellesa, l'espiritualitat o la condició humana. Com ell mateix deia: "Un quadre s'ha de mirar amb netedat, esperant rebre el que ell et dona, no el que t'han ensenyat que ha de dir la pintura." La ce...
És l'obra més important de l'escriptor i cavaller valencià Joanot Martorell i el màxim exponent de la novel·la cavalleresca en català. L'autor d'"El Quixot", Miguel de Cervantes, va assegurar que "Tirant lo Blanc" era el millor llibre del món. L'obra trencava amb els costums literaris del seu temps i recreava amb realisme l'ambient cavalleresc del segle XV.
El 14 d'octubre del 2016, Altsasu celebra les festes patronals. Tot transcorre en un ambient festiu fins al moment en què hi ha una baralla a altes hores de la matinada al bar Koxka de la localitat. Aquest altercat marcarà la vida del poble en els anys següents i tindrà conseqüències inesperades per als 8 joves involucrats en aquella batussa.
L'alba del dia 15 d'octubre portarà una ressaca de dubtes i inseguretats per a la gent d'Altsasu. Dia a dia, la bola de neu es va fent grossa i entren en una inesperada i nova realitat. Es començaran a succeir les visites de mitjans de comunicació, els interrogatoris, els viatges als jutjats¿
7 dels 8 joves encausats seran conduïts a la presó, adduint risc de fuga. Ells, les seves famílies i tot el seu entorn passaran moments difícils en una llarga espera fins a la data del judici, mentre veuen com els seus somnis, les seves relacions i en definitiva el seu futur, fan un gir de 180º tancats a la presó.
El judici comença el 16 d'abril del 2018 i s'allargarà durant 3 setmanes. Una muntanya russa d'emocions sacseja els encausats, famílies, testimonis i en definitiva, a tots els implicats, fins que la sentència es fa pública.
En Rick Stein aquesta vegada viatja a la ciutat andalusa de Cadis, on quedarà captivat per la llum i resseguirà el seu passat, recordant la petjada dels fenicis o la fascinant batalla de Trafalagar. I s'emocionarà amb la passió que transmet el flamenc. Tastarà, entre altres plats, peixet fregit, seitons, calamarsons o l'exquisida 'tortillita de camarones' (coca fregida de gambetes), sense oblidar el xerès. I cuinarà orada a la 'roteña', arròs verd i ous a la flamenca.
Ben Fogle visita Slab City, una comunitat única que viu al marge de la societat des de fa més de 60 anys, sense serveis públics, situada al desert de Sonora, a Califòrnia, i coneguda com "l'últim lloc lliure dels Estats Units". Els seus habitants viuen en unes condicions dures buscant la llibertat, l'autenticitat o una oportunitat per refer la seva vida en una ciutat on diuen que no existeixen les normes.
El Ben Fogle viatja a Austràlia per visitar la Bette, una dona de 79 anys que viu sola als boscos del nord de Queensland. La Bette explica al Ben per què fa 30 anys va decidir viure en plena naturalesa i li confessa que ha rebut greus amenaces per defensar l'entorn on viu. La seva complexa relació amb els homes també sorprèn i entristeix el Ben.
El Ben Figle viatja a Slave City, al desert de Sonora, Califòrnia. Des dels anys 50 Slave City atreu gent que vol viure al marge de la societat i que fan d'okupes en uns terrenys de propietat estatal. Allà el Ben passarà una setmana amb el DNA, un artista que està fent una casa amb material de rebuig. Descobrirà com va anar a petar a aquesta comunitat i comprovarà si ha trobat el lloc on poder ser ell mateix.
El Ben Fogle viatja a Oregon, als Estats Units, on passarà uns dies amb Rob el Pirata, un sensellar que viu en una illa enmig d'un riu amb el Damien, el seu fill de divuit anys. El Rob té fama de perillós, però el Ben descobrirà la seva cara més amable i comprovarà totes les dificultats que ha tingut per criar tot sol el seu fill.
A partir de les experiències de projectes transformadors finançats com La Balma, Can Calopa, La Bonnemaison i TMDC descobrim les finances ètiques i cooperatives i la seva contribució a la transformació social a la ciutat de Barcelona.
Sobre la xarxa de cooperatives brasilera "La Justa Trama" que a l'entorn d'un grup de dones que cosien s'ha estès a la producció de cotó ecològic, elaboració de teles, confecció de roba, finançament. La Justa Trama treballa amb criteris d'economia social i solidaria i actualment dóna feina directament a 1.800 persones. La FAO ha posat a La Justa Trama com a model de bones pràctiques
D'heroi cavalleresc a sant guerrer. La diada del llibre i la rosa, i les festes de Moros i Cristians d'Alcoi rememoren la figura de Sant Jordi, el patró de l'antiga Corona d'Aragó.
Entre dos mons: la vida i la mort. Ombres tenebroses ens visiten per fer-nos saber que la nostra existència és un trànsit cap a un lloc desconegut, del qual ningú no ha tornat mai. O potser sí?
Retrats es desplaçarà a Santa Maria d'Oló (El Bages), concretament a la Masia de Cal Cases, una comunitat de 13 famílies constiuïda al voltant d'una Cooperativa d'Habitatge en Cessió d'ús, que proposen una forma de vida alternativa.
L'equip del programa s'ha desplaçat a Zeberio ( al parc natural de Gorbea, Biscaia), per conversar amb el doctor JAVIER AIZPIRI neuròleg i psiquiatre, sobre la seva visió integradora i higienista de la psiquiatria.
El Museu del Vidre del poble de Vimbodí acull una mostra de peces fetes artesanalment amb vidre bufat. Aquesta tècnica, iniciada a Roma al segle I abans de Crist, és la que fa que Paco Ramos, mestre vidrier, tingui ganes de llevar-se cada matí i anar a treballar.