Moltes històries guarden de ben segur les parets del Palau Episcopal de Solsona, residència dels bisbes des de que es constituí la diòcesi. Avui l'Albert Om amb l'equip d'historiadors descobriran com es podia castigar en Franco als anys 40, coneixeran l'origen de la Fira de teatre de Tàrrega i veuran per primera vegada trist al "Rovelló", el gos que va crear als 60 en Josep Vallverdú que enguany fa 100 anys.
Aquesta setmana L'Albert Om i l'equip d'historiadors viatgen fins a Reus a l'Institut Pere Mata, per seguir fent la tria dels 100 objectes que aniran al Museu d'Història de Catalunya. Hauran de triar entre les joies d'una mezzosoprano que va fer carrera als Estats Units als 50, un bust de la República amagat a una papereria durant tos els anys de la dictadura o una tovallola de l'Exposició Internacional de 1929 de Barcelona.
Avui descobrirem quins són els últims objectes que formaran part de l'exposició d'Una Altra Història al Museu d'Història de Catalunya. Acabem aquesta temporada des del Castell de Gardeny a Lleida, quarter de l'Orde del Temple a durant l'edat mitjana a Lleida. L'Albert Om i els historiadors tindran a les mans la placa que commemora el centenari del Canal d'Urgell on es pot llegir Francesc Franco, s'emocionaran amb la vida del fill d'un supervivent de Mauthausen i coneixeran quina història amaga l'escopeta d'en "Quimet" el protagonista de la pel·lícula Alcarràs.