Sí, ja sabem que Mercè Rodoreda va viure en un castell durant el seu exili a França, però què més aprendrem, en aquest programa? M'agrada molt que em facis aquesta pregunta. Doncs mira, també podràs gaudir d'una cita molt interessant d'Unamuno, l'escriptor i no pas el mecànic, una divertida historieta en un spa de comarques, podràs teoritzar sobre el monòleg interior d'un gat i recordaràs les entretingudes aficions del Floquet de Neu. I per acabar-ho d'arreglar, el convidat per a aquest capítol és en Malcolm Otero.
Encara que no ho sembli, o sí, Maria-Mercè Marçal va començar a escriure poemes per culpa d'un càstig d'escola. Què, és fort eh? Bé, potser no. Altres coses que semblen molt fortes i potser no ho són tant: la dinàmica dels noms de superherois, els "quillos" i les seves malifetes de joventut, les pinenques al forn i el món macabre dels versets de Nadal i tot el que amaguen. És superfort. Tot és superfort. Ah! I amb Oye Sherman de convidada.
J. V. Foix va treballar sempre en una pastisseria, però no era capaç de fer-te un pastís. Molt poema, però poc pastís. Ja només per això valdria la pena mirar el programa, però és que, a més a més, també parlarem de la fascinació pels supermercats, del conflicte d'entrar en una discoteca més enllà de les tres de la matinada, de la masculinitat més fràgil que un pet de monja i del poc glamur que té, encara que no vulguem, menjar calçots. Sí, dures declaracions, però això és així. En aquest capítol, amb Laura Grau com a convidada.
Sabies que a Guillem de Berguedà li deien el poeta de l'odi? Doncs sí, així era. Si estàs atenta a la tertúlia, aprendràs altres coses tan interessants com la venjança perfecta de cagar-se a les bústies, la centralitat d'Altafulla en els centres de menors, la violència per evitar el ghosting, l'etern i dolorós dilema entre menjar sopa i beure aigua i la presentació oficial del senyor de les boscúries. Si això no és un programa complet, nosaltres ja no sabem què més fer. I en aquest capítol, amb Laura Grau com a convidada.
Diuen les males llengües que Montserrat Roig va ser atracada a casa seva mentre escrivia. Això diuen, però nosaltres direm altres coses impactants com la presentació de l'últim llibre d'autoajuda titulat "Aprendre a fumar és fàcil si sap vostè com", l'aparició d'un Frodo asiàtic a la plana de Vic, la tradició anual de la Núria Feliu carregada de salmó, el costum nefast de l'absència d'alcohol a les entrevistes i el patiment dels veïns de Pau Casals. Tot això al mateix preu i amb la presència d'Empar Moliner.
Sí, Ausiàs March es va jubilar als trenta anys. Quina enveja, eh? Doncs, a part d'això, en aquest capítol també aprendreu coses tan bàsiques com els problemes essencials de llegir assegut al vàter, les decepcions i traumes creats per les festes de l'espuma, el nom eròtic d'Elisenda Pineda, el final no escrit de les neules i el cabell d'àngel i el nou ofici pagat per l'estat d'escrutar l'horitzó a l'espera de l'arribada de la primera oreneta. Un programa carregat de saviesa i ignorància a parts iguals. No us fallarà. Tot això amb Oye Sherman de convidada.
No és gaire conegut que Quim Monzó va treballar com a reporter de guerra. Oi que no? Doncs bé, tot això que heu après avui. Però en aquest capítol també aprendreu coses tan útils com els perills que es pot viure a la redacció de La Vanguardia, una fanfarroneria rural de "mataporc" que us poc fer quedar molt bé, «El Monzó d'Or», un premi per dur penjat al retrovisor del cotxe, i com fer parlaments amb molta taronja. Però molta. Ah! I també descobrirem que la majoria dels clàssics universals parlen del procés. Tot això i molt més amb en Toni Soler com a convidat.
Segurament pocs sabíeu que Eugeni d'Ors es va comparar amb Napoleó. Doncs ja ho sabeu! Ah, i a més a més, aprendreu altres coses molt interessants com una posició sexual molt de dretes, el món i el submon de la becada, el naixement d'un nen a Tiana anomenat Leandre i la troballa d'una granja il·legal de clons de Jordi Hurtado. Podem assegurar que Empar Moliner va estar més de 15 minuts sense prendre una copeta de vi.
Caterina Albert es va donar a conèixer al món literari amb el pseudònim de Víctor Català. I fins aquí les dades interessants que coneixerem de l'autora. Ara bé, no et perdis el nou llibre de l'autor inventat, Guzmán de Loyola, titulat "El vestigio y el linaje", la importància de deixar-se de buscar a un mateix de tant en tant, la plaga de catalans arreu del món quan menys te'ls esperes i l'espai amagat entre el NO-DO i el Club Super3. Ah! I traurem pols als llibres. Literalment, això passarà amb un convidat molt especial, en Toni Soler.