El món universitari català, representat per bona part dels rectors de les universitats públiques o altres responsables dels seus equips de govern, reflexionen sobre com han de ser les universitats catalanes del futur, i els reptes als quals s'enfronten aquestes institucions com a generadores de coneixement. Divulgadors com Joan Anton Català o Cèlia Ventura també ens parlen del rol que han de jugar per fer arribar la ciència a la gent del carrer, i combatre les fake news i divulgar ciència a través de les xarxes socials. En aquest quart i darrer programa descobrirem les interioritats dels joves futurs científics Sílvia Casacuberta, Bruno Moya i Marouanne Laabas.
El programa dona veu als centres repartits pel territori català i fa una radiografia de les matèries que s'analitzen als centres de recerca situats a Girona, Tarragona i Lleida. Experts com ara Damià Barceló o Joan Ramon Morante també parlen sobre els reptes del canvi climàtic i el futur de l'alimentació. En aquest tercer programa descobrirem les interioritats dels joves futurs científics Irene Teixidó, Joel Romero i Maria Carretero.
Científics com Eudald Carbonell, Bonaventura Clotet, Salvador Macip, Mara Dierssen, Patricia Pozo o Rosa Palacín, entre d'altres, reflexionen sobre els punts forts de la ciència a Catalunya, la paritat i la igualtat de gènere en el món científic o la gestió de les dades i el big data en ple segle XXI. En aquest segon programa descobrirem les interioritats dels joves futurs científics Laia Carballo, Pau Ros i Carla Caro.