Deu pòdcasts de Catalunya Ràdio que no et pots perdre

Ficció, cultura, divulgació, infantil o esports: ens sumem al Dia Internacional del Pòdcast amb una selecció de continguts per a tots els públics i gustos
Actualitzat

No et perdis els nous episodis de "Crims" 

Si creus que ja ho has vist tot, els nous casos de "Crims" et faran canviar d'opinió. La nova temporada ja és aquí i, de moment, si no els has pogut escoltar en antena els divendres a la una del migdia, en pots recuperar els quatre primers episodis.

Però això és només el principi: els capítols que vindran et continuaran deixant sense alè i els podràs escoltar a l'antena de Catalunya Ràdio cada divendres, de 13 h a 14 h. Perquè sí, ha tornat el moment de posar llum a la foscor, amb històries inquietants que desafien la nostra comprensió de la naturalesa humana i que faran que ens preguntem: per què matem

 

El cas que va mobilitzar l'FBI: la bossa Adidas

La nova temporada de "Crims" de Carles Porta s'ha encetat amb el cas de la bossa Adidas, el qual ens transporta al setembre del 1995, quan es troben dos cadàvers sense identificar que aporten poca informació a la policia.

Inicialment, aquests dos casos podrien haver dormit en un calaix, però un comentari mig de broma d'un forense mobilitza l'FBI i activa els investigadors. Què podrien descobrir aquests experts sobre una història que comença a Cerdanyola i passa per Barcelona, Menorca i el Prat de Llobregat? 

El cas Picadilly: sang, empremtes i telèfons mòbils

El segon pòdcast d'aquesta temporada no ens porta tan enrere com el primer, sinó a l'agost del 2016, concretament a Cornellà de Llobregat.  

Una dona truca als Mossos d'Esquadra i explica que ha trobat el seu marit a la banyera, cobert de sang. Quan arriben, els agents descobreixen que el cos té més d'un centenar de talls, anomenats "picadilly". Amb la banyera i el lavabo plens d'esquitxades de sang, la gran pregunta és com s'ha pogut escapar l'assassí sense deixar cap rastre?  

Després d'aquests dos primers episodis, els oients de "Crims" hi estan completament immersos amb l'estrena dels dos capítols de la desaparició de la Piedad Moya, en què una mare de família desapareix sense deixar rastre després d'una separació. La seva filla l'espera, però ella no arriba. On és la Piedad

"Barça reservat", coneix els secrets més ben guardats del club blaugrana 

T'agradaria saber els secrets més ben guardats del Barça? Si és així, tenim el pòdcast ideal per a tu. A "Barça reservat" trobaràs continguts exclusius i inèdits sobre el club blaugrana que et faran sentir com si fossis a dins del vestidor. I com sempre, de la mà de la periodista esportiva Laia Tudel.  

A través de converses autèntiques amb convidats especials, podràs descobrir històries, anècdotes i secrets que normalment queden fora del focus. Per exemple: sabies que Hansi Flick va dir que no a Joan Laporta per entrenar el Barça? O t'has preguntat qui del conjunt blaugrana va flipar més amb la presència de Michael Jordan a Mònaco, en el debut a la Champions d'aquesta temporada? 

 

Els millors documentals divulgatius: "Debriefing Garbo", "Extrema Catalunya" i "El mar. El mur"

A Catalunya Ràdio també pots gaudir de pòdcasts en format documental. Si t'apassionen els relats divulgatius i ben documentats, pots començar pels tres següents.

Una bona opció és "Debreifing Garbo", un pòdcast que narra la història de l'espia més important del segle XX. Es tracta de Joan Pujol Garcia, àlies Garbo, conegut per enganyar Adolf Hitler sobre el desembarcament de Normandia el juny del 1944, el punt d'inflexió definitiu de la Segona Guerra Mundial, que acabaria amb la derrota nazi.

Després de viatjar a la Segona Guerra Mundial amb la història de l'espia Garbo, et proposem submergir-te en un altre episodi fosc, aquesta vegada de la nostra història recent. "Extrema Catalunya", conduït pel reconegut fotoperiodista Jordi Borràs, és el primer pòdcast que explora la trajectòria de l'extrema dreta al nostre país, des de la Transició espanyola fins a l'actualitat. 

I, per últim, "El mar. El mur" et portarà a un viatge d'investigació a través de cinc països per reconstruir la història de tres embarcacions que van sortir del Marroc amb rumb a les costes espanyoles. El projecte aborda la realitat dels morts i desapareguts en la ruta migratòria i es fixa en les seves famílies, que busquen respostes a la incertesa i topen amb un sistema que es revela inhumà. 

Pòdcasts amb esperit de servei públic: "Gent normal", "Popap IA" o "Ho he superat"

Els pòdcasts de Catalunya Ràdio no només entretenen, sinó que també informen sobre temes socials d'actualitat. Un bon exemple és "Gent normal", on Adam Martín explora trastorns mentals com el TOC, el TDAH, l'esquizofrènia o les addiccions. A través de converses amb pacients i experts, el periodista busca desmitificar aquestes condicions i oferir una comprensió més empàtica de les experiències de qui les pateix. 

Per altra banda, també pots recuperar el videopòdcast "Ho he superat", presentat per Xantal Llavina. La periodista conversa amb diferents personatges coneguts que han viscut situacions personals o de salut molt complicades, com la seva, en superar un càncer de mama. Són converses sobre el moment inicial, la lluita per superar adversitats i, un cop superades, l'aprenentatge vital i la nova manera d'encarar la vida que suposen. 

Finalment, si t'agrada la tecnologia, el "Popap" t'ajudarà a respondre les preguntes freqüents de la intel·ligència artificial i el seu impacte en tots els sectors de la societat. Mariola Dinarès, amb experts convidats, ofereix un videopòdcast pràctic que ensenya a aprofitar les xarxes socials i la tecnologia. 

En un moment de democratització de les eines d'IA, el programa ajuda a crear contingut atractiu, identificar informació contrastada, evitar notícies falses i comprendre les tendències del món audiovisual. En resum: t'ajudarem a entendre la cultura d'internet.  

Continguts especials per als més menuts: "Som com som" i "Van fer història" 

A Catalunya Ràdio, els més petits de la casa tenen un espai dedicat a ells. Una forma divertida d'introduir-los en el món dels pòdcasts és amb "Som com som", que ofereix 18 capítols distribuïts en tres temporades. A través d'històries engrescadores i cançons, els nens descobriran el perquè de les seves emocions, hàbits i comportaments.  

Una altra proposta és "Van fer història", una col·lecció de videopòdcasts en què els nens i les nenes descobriran les biografies dels personatges més interessants del nostre passat, homes i dones que van perseguir el seu somni i van deixar petja. 

"El llindar": si vols experimentar el mateix que ells, escolta'l amb els ulls tancats

"El llindar" et convida a viatjar a un món sorprenent i estrany, més enllà de la realitat coneguda. Cada setmana, una figura pública travessarà "El llindar" i ho farà amb un antifaç opac que li taparà els ulls, de manera que no podrà veure res. 

T'has preguntat alguna vegada com reaccionaries en situacions desconegudes? El protagonista s'endinsarà en una història que, tot i començar assemblant-se a la seva vida, es convertirà en una aventura inquietantT'atreveixes a creuar "El llindar"

EL MÉS ESCOLTAT
El més llegit

* Dades de les últimes 24h

Anar al contingut