Brasa
Com encendre el foc sense problemes (ni sorpreses)

4 secrets per fer la brasa perfecta

Com encendre el foc sense problemes (ni sorpreses)
Actualitzat

No hi ha res millor que una bona brasa entre amics o família. L'olor de la llenya cremant, la crepitació de les brases i aquella espera deliciosa mentre es cou la carn... és un ritual que ens agrada i que, si es fa bé, pot convertir-se en tota una experiència gastronòmica. Ara bé, fer una brasa com cal no és tan fàcil com sembla. 

Per això, a "Un restaurant caníbal a Berlín" els experts del col·lectiu Alabrasa, a la Garrotxa, ens donen les claus per convertir-nos en mestres del foc. Llibreta en mà, que disparem els quatre secrets imprescindibles que has de saber per fer la brasa perfecta.  

1. Tria bé la llenya: no tot serveix

Compte amb el que poses al foc! Res de mobles vells, palets o caixes. Aquests materials tractats poden alterar el gust dels aliments i, el que és pitjor, poden ser tòxics. Llenya seca, natural i de bona qualitat és el secret per aconseguir una brasa neta i estable.  

2. No facis servir pastilles d'encesa

Les pastilles per encendre el foc estan carregades de químics que poden afectar el sabor dels aliments. En lloc d'això, aposta per encenalls de fusta, ceres embolcallades amb flocs o altres materials naturals que proporcionen una combustió més neta i eficient. 

3. Mai cuinis amb flama

Aquí no valen les presses! Si poses la carn quan encara hi ha flames, t'arrisques a cremar-la per fora i deixar-la crua per dins. L'ideal és esperar que les brases estiguin ben roges i sense flames altes per aconseguir una cocció homogènia i deliciosa.

4. Tempera la carn abans de cuinar

Si treus la carn de la nevera i la poses directament a la graella, el contrast de temperatura farà que s'enganxi i provoqui flames innecessàries. La solució? Deixa-la reposar una estona a temperatura ambient, perquè perdi humitat i greixos. Així evitaràs sobresalts i aconseguiràs una carn més tendra i gustosa. 

Fer una bona brasa és gairebé un acte de meditació: requereix temps, paciència i els millors ingredients. Si esculls la llenya adequada, utilitzes carbó de qualitat i segueixes aquests consells, el resultat serà una barbacoa d'aquelles que es recorden. 

Així que ja ho saps, agafa el davantal, reuneix els teus i gaudeix del caliu i el bon menjar. La brasa és tot un art i ara el domini està a les teves mans.  

Pots recuperar la conversa completa del programa en aquest enllaç.  

NOTÍCIES RELACIONADES
EL MÉS ESCOLTAT
El més llegit

* Dades de les últimes 24h

Anar al contingut