Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Diumenge 6 d'octubre a les 11 h

Arrenquen les transmissions de la temporada de l'OBC a Catalunya Música

Aquest diumenge, 6 d'octubre, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, la sessió matinal del concert inaugural de la nova temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), que en aquesta ocasió comptarà amb la participació destacada de la soprano Núria Rial, el pianista Lucas Debargue i l'Orfeó Català. Sota la batuta del francès Ludovic Morlot, director titular de l'OBC, interpretaran obres de Frederic Mompou, George Gershwin i Maurice Ravel. Els comentaris, com de costum, aniran a càrrec de Joan Vives

El primer concert de la temporada de l'OBC, la tercera del francès Ludovic Morlot com a director titular de l'orquestra, ens proposa un repertori on destaca l'execució íntegra del ballet "Daphnis et Chloé" de Maurice Ravel. Una de les grans obres mestres del s. XX que el cèlebre compositor francès va escriure per a gran orquestra i cor, per encàrrec dels ballets russos de Serge Diaghilev. Una de les novetats que presenta la temporada de l'OBC és el projecte a tres o quatre anys vista, de la mà de Ludovic Morlot, d'enregistrar l'obra simfònica completa de Ravel. Una de les primeres obres que enregistraran aquest mes de novembre serà, precisament, la partitura del ballet "Daphnis et Chloé" al costat de l'Orfeó Català.

El programa també inclourà una selecció de cançons de Frederic Mompou orquestrades especialment per a la ocasió per Albert Guinovart i que interpretarà la soprano Núria Rial. A més, el pianista Lucas Debargue, premiat al Concurs Internacional Txaikovski del 2015 interpretarà la icònica "Rhapsody in Blue", de Georges Gershwin, una partitura que tot just acaba de fer cent anys.

D'aquesta manera, Catalunya Música encetarà també una nova temporada (la 21a) de transmissions en directe dels concerts matinals dels diumenges de l'OBC.

Anar al contingut