Maria Camahort (Imatge d'Heloise Faure)
Maria Camahort (Imatge d'Heloise Faure)
Del 7 a l'11 d'octubre, a les 11 h

Catalunya Música dedica una setmana de concerts a un instrument: la guitarra

La guitarra serà la protagonista de tota la setmana de concerts que començarà el dilluns dia 7 i s'allargarà fins al divendres 11 d'octubre. Seran cinc dies per descobrir repertori, per endinsar-nos en el so d'un instrument que ens passejarà pel present i pel passat amb intèrprets joves, que asseguren el futur de l'instrument, i consolidats, que mostren tot l'ampli ventall de possibilitats que ofereix la guitarra. Els enregistraments són de Catalunya Música i s'emetran a les 11 del matí a l'espai "Els concerts". La presentació anirà a càrrec de Montse Aguilera

La setmana començarà dilluns amb tres joves guitarristes, Ane Papió, Alberto Fernández i Emma Campàs, que precediran l'actuació del Naisa Duo, format per Neus Plana Turu, flautista i percussionista corporal, i Maria Camahort, guitarrista i compositora.

El concert de dimarts porta per títol "Les artistes de la terra" i acull l'actuació de la guitarrista Bruna Escolà, el duo format per les guitarristes Ekateria Zaytseva i Belisana Ruiz, el Nus Duo, és a dir, Alba Vinti, flauta, i Inés del Río, guitarra, i el concert s'acabarà amb la guitarrista Carmen Becerra.

Dimecres serà el moment de sentir Lorenzo Coppola, clarinet, i Bernardo Rambeau, guitarra, interpretant Paganini, Sor i Schubert.

La setmana continuarà dijous amb el recital de Sergi Vicente que, amb música de Tàrrega i els seus deixebles, Pujol i Llobet, desplegarà el programa titulat "El renaixement de la guitarra".

Finalment, l'últim concert de la setmana us l'oferirem divendres. La guitarrista Maria Camahort hi interpretarà música seva. També de Manuel de Falla i Enric Escudé-Cofiner.

Tots els concerts que s'oferiran durant aquesta setmana estaran disponibles durant un mes al web de Catalunya Música i a la plataforma digital 3Cat.

 

Dilluns 7 d'octubre del 2024

FESTIVAL INTERNACIONAL DE GUITARRA DE L'HOSPITALET DE L'INFANT 2023

Agustín Barrios Mangoré: Vals per a guitarra, op. 8 n. 4. Carlos Suriñach: Sonatina per a guitarra. Joaquín Turina: ''Sevillana'', fantasia per a guitarra, op. 29. Béla Bartók: Danses folklòriques romaneses, Sz.56. Zbigniew Preisner: ''Lacrimosa'' de ''Requiem for my friend''. Marin Marais: ''Couplets de folies'' de la Suite n. 1 en re m (Llibre II). Maria Camahort: ''Embrace''. Diversos autors: ''Enlairar''. popular: ''Panaderas del Náan''. Maria Camahort: ''Oshún''. Paco de Lucía: ''Almoraima'' (versió de Jorge Pardo), ''Canción de amor''. popular: ''Uskudara''. Diversos autors: ''La p'tite fée''.

Ane Papió, guitarra. Alberto Fernández, guitarra. Emma Campàs, guitarra. Emma Campàs, veu.

Naisa Duo.

Enregistrat per Catalunya Música el divendres 7 de juliol del 2023.

Centre Cultural Infant Pere. L'Hospitalet de l'infant.

(62 min)

 

Dimarts 8 d'octubre del 2024

FESTIVAL INTERNACIONAL DE GUITARRA DE L'HOSPITALET DE L'INFANT 2023

Francesc Tàrrega: ''Endecha'' per a guitarra, ''Oremus'' per a guitarra. Enric Granados: ''La maja de Goya'', de la ''Suite Goyescas'' (arranjament per a guitarra de M. Llobet), ''El mirar de la maja'', de ''12 tonadillas en estilo antiguo'' (arranjament per a guitarra de C. Trepat). Popular catalana: ''El testament d'Amèlia'' (harmonització de M. Llobet). Abel Fleury: ''Estilo pampeano'' per a guitarra. Giovanni Girolamo Kapsberger: ''Capona'' i ''Canario'' del ''Libro IV d'intavolatura di chitarrone''. Johann Sebastian Bach: ''Allemande'' de la Suite Francesa n. 3 en si m, BWV 814 (arranjament per a dues guitarres). Johann Kaspar Mertz: ''Impromtu'' per a guitarra. Gaspar Sanz: ''Canarios'' (arranjament per a dues guitarres). Feliu Gasull: ''El peixet de Bloomington'' (arranjament per a flauta travessera i guitarra). Johann Sebastian Bach: Sonata per a flauta en mi m, BWV 1034. Mario Castelnuovo-Tedesco: ''Allegretto grazioso'' de la Sonatina per a flauta i guitarra, op. 205. Béla Bartók: ''Danses populars romaneses'', Sz 68, selecció (arranjament per a flauta i guitarra). Madame Sidney Pratten: ''Forgotten'' per a guitarra, ''Weary'' per a guitarra, ''Ventide'' per a guitarra.

Bruna Escolà, guitarra. Ekaterina Zaytseva, guitarra. Belisana Ruíz, tiorba. Belisana Ruíz, guitarra. Belisana Ruíz, guitarra romàntica. Belisana Ruíz, guitarra barroca. Alba Vinti, flauta travessera. Inés Del Río, guitarra. Carmen Becerra, guitarra.

Enregistrat per Catalunya Música el dissabte 8 de juliol del 2023.

Centre Cultural Infant Pere. L'Hospitalet de l'infant.

(73 min)

 

Dimecres 9 d'octubre del 2024

BARCELONA OBERTURA SPRING FESTIVAL 2024 - CIUTAT DE CLÀSSICA

Niccolo Paganini: ''Sonata concertata'' en La, op. 61. Ferran Sor: Estudi per a guitarra en mi m, op. 6 n. 11. Franz Schubert: ''Moments musicals'', op. 94 D 780. Ferran Sor: Fantasia No. 6, Op. 21, ''Les adieux'', per a guitarra. Franz Schubert: Sonatina per a violoncel i piano en Re, D 384, op. 137 n. 1, ''Die Nacht'', D 983.

Lorenzo Coppola, clarinet. Bernardo Rambeaud, guitarra.

Enregistrat per Catalunya Música el dimecres 13 de març del 2024.

Museu Picasso. Barcelona.

(49 min)

 

Dijous 10 d'octubre del 2024

MEDITERRANEAN FESTIVAL GUITAR 2023

Francesc Tàrrega: ''Capricho árabe''. ''Mazurka (Marieta)''. ''Vals en La''. Emili Pujol: ''Estudi romàntic''. Miquel Llobet: ''El testament d'Amèlia''. Francesc Tàrrega: ''Polka (Rosita)'', ''Tango''. Joaquim Malats: ''Serenata espanyola'' (arranjament per a guitarra). Francesc Tàrrega: ''Recuerdos de la Alhambra''. ''Gran Jota''. ''Preludio (Endecha)''. Sergi Vicente: Preludi de la ''Suite íntima''.

Sergi Vicente, guitarra.

Enregistrat per Catalunya Música el divendres 8 de setembre del 2023.

Ermita de Sant Sebastià. Sitges.

(41 min)

 

Divendres 11 d'octubre del 2024

MEDITERRANEAN FESTIVAL GUITAR 2023

Manuel de Falla: ''Homenaje. Pour le tombeau de Claude Debussy'', elegia per a guitarra. Maria Camahort: ''Alba Nova'', per a guitarra, ''Ponent'', per a guitarra, ''Avenir'', per a guitarra, ''Agua Pura'', per a guitarra, ''Circulos de tiempo'', per a guitarra, ''Homenaje a Cofiner'', per a guitarra. Enric Escuder Cofiner: ''Tengo miedo de ti'', per a guitarra.

Maria Camahort, guitarra.

Enregistrat per Catalunya Música el dimarts 12 de setembre del 2023.

Basílica de Santa Maria. Castelló d'Empúries.

(47 min)

Anar al contingut