Jordi Savall (Foto de Philippe Matsas / L'Auditori)
Jordi Savall (Foto de Philippe Matsas / L'Auditori)
Dimecres 16 d'octubre, a les 19.00

Jordi Savall inaugura el cicle "El So Original" amb tres simfonies romàntiques alternatives

Dimecres 16 d'octubre a les set de la tarda, l'Auditori de Barcelona acollirà el concert inaugural del cicle "El so original". Jordi Savall, artífex de la iniciativa, dirigirà l'orquestra Le Concert des Nations en la interpretació de tres simfonies poc habituals als escenaris: la "Inacabada" de Franz Schubert (1822), la simfonia en sol m, "Zwickauer", de Robert Schumann (1832) i la coneguda com "Die Nullte" ("L'anul·lada") d'Anton Bruckner (1869). Tres obres de joventut que avançaven trajectòries imprescindibles per al món musical que es podran sentir en directe gràcies a Catalunya Música, en una transmissió que comptarà amb els comentaris de Maria Montes

El mestre Jordi Savall encara, una temporada més, una nova edició del cicle "El so original". L'Auditori de Barcelona tornarà a acollir aquesta proposta musical, que en l'edició 24-25 arrencarà amb un concert dedicat al simfonisme romàntic, gràcies a tres obres tan reveladores com poc habituals als repertoris de les grans orquestres actuals.  

Sota la mirada renovadora de Jordi Savall, marcada per l'historicisme i l'ús d'instruments originals de l'època, el concert començarà amb una interpretació de la simfonia "Inacabada", de Franz Schubert, escrita el 1822 i articulada entorn del diàleg de la llum i l'ombra. La mitja part arribarà després de la coneguda com a simfonia "Zwickauer", de Robert Schumann, la primera aproximació al gènere d'aquest autor, escrita deu anys més tard. I finalment, a la segona part, el protagonista serà Anton Bruckner i la seva simfonia "L'anul·lada", "Die Nullte": una composició que va provar d'apartar del seu repertori a causa del seu perfeccionisme, però que, malgrat tot, ha perviscut a la memòria com una exploració primerenca i lliure del gènere que faria brillar el compositor austríac. 

Els encarregats de retornar a la vida aquestes tres composicions seran els membres de l'orquestra Le Concert des Nations, que en aquest cas, comptaran amb la violinista Lina Tur com a concertino i el clavecinista Luca Guglielmi com a assistent de direcció.  

El concert es podrà seguir en directe a partir de les set de la tarda a Catalunya Música, que n'oferirà la transmissió, amb els comentaris de Maria Montes. 

Anar al contingut