27a Fira Mediterrània de Manresa
27a Fira Mediterrània de Manresa
Divendres 11 d'octubre, a les 18 h

L'"Assaig general" en directe des de la Fira Mediterrània de Manresa

El divendres 11 d'octubre, a les 18 h, l'equip de l'"Assaig general" serà a la Casa Lluvià de Manresa per repassar el més destacat de la Fira, que és el gran aparador de les propostes d'arrel, que, a més, ofereix una mirada polièdrica de l'activitat actual del sector i sobretot del que estan fent els artistes joves

En primer lloc, Albert Torrens i Marta Lanau, realitzadors i presentadors del programa, convidaran Jordi Fosas, director de la Fira Mediterrània, a resumir la programació oficial de la Fira, que enguany consisteix en 74 propostes artístiques de música, arts escèniques i cultura popular, de les quals el 77% tenen caràcter d'estrena. A continuació, el músic Arnau Obiols parlarà de la seva instal·lació artística, "So de Cop", que es podrà veure el 10 d'octubre, a la segona planta del Museu de Manresa - Museu del Barroc de Catalunya, com també de l'acompanyament musical que ell mateix farà juntament amb el Cor Jove Nacional de Catalunya, per a l'espectacle d'IT Dansa amb coreografia d'Aleix Martínez, que es podrà veure l'11 d'octubre al mateix museu i dins la Fira Mediterrània. A més, dues de les components de la Balkan Paradise Orchestra donaran tots els detalls del concert de presentació del seu últim àlbum, "Nèctar", dins la Fira Mediterrània de Manresa, el dissabte 12 d'octubre.

Tot seguit, el quartet Trèvol donarà tots els detalls del seu primer disc, "Qui omple un estadi no és pas un graller" (segell Microscopi), que presentarà en concert el diumenge 13 d'octubre, dins la Fira. A més, oferirà una actuació musical en directe.

Judit Jordana prendrà el relleu amb la seva secció de dansa, entrevistant Sònia Gómez, que amb Les Arxipels i els joves del programa Impuls, actuaran els dies 11 a 13 d'octubre, dins la Fira Mediterrània de Manresa, al Pati del Teatre Kursaal. Marta Lanau i Albert Torrens tancaran el programa entrevistant Judith Pujol i Oriol Castanyer, director de la Coral Sant Jordi a l'espectacle de nova creació "Anselm", que oferirà la mateixa Coral Sant Jordi. En aquest muntatge, la coral revisa i reivindica la música i el paper en la transformació social i cultural del país de Josep Anselm Clavé, el fundador del moviment coral català, que va fer una autèntica revolució apropant la música i la cultura a la classe obrera. La música de l'espectacle és de Marc Parrot, la direcció escènica de la mateixa Judith Pujol i la dramatúrgia de Ferran Dordal. Es podrà veure a l'Espai Teatre Conservatori de Manresa, el 12 d'octubre.

Després de l'emissió, aquesta edició especial de l'"Assaig general", des de la Casa Lluvià de Manresa, es podrà recuperar clicant aquí.

Anar al contingut