L'estrès financer comporta problemes de salut física i mental
Les recomanacions de la psicòloga Elena Puig per gestionar l'estrès de manera efectiva (3cat)
La tarda de Catalunya Ràdio

Com gestionar l'estrès per evitar que et passi factura

Les recomanacions de la psicòloga Elena Puig per gestionar l'estrès de manera efectiva

L'estrès forma part del nostre dia a dia. Segur que t'ha passat alguna vegada: tens un repte a la vista --una presentació, un examen, un projecte urgent-- i aquell toc de nervis t'ajuda a estar més concentrat i a posar-te les piles. Però quan aquesta tensió s'allarga, és quan comencen a sortir els problemes

Per això, la psicòloga Elena Puig ens explica a "La tarda de Catalunya Ràdio" com gestionar l'estrès abans que es torni una càrrega. 

Com podem regular l'estrès?

Hi ha algunes estratègies que ens poden ajudar a portar millor l'estrès i evitar que es converteixi en un problema crònic.

1. Para i respira conscientment 

Quan la tensió puja, fer unes respiracions profundes pot ajudar a calmar el cos i la ment. Dediques ni que sigui un minut al dia a respirar de manera conscient? És una eina senzilla, però efectiva.

2. Prioritza el descans i el moviment 

Dormir bé és fonamental. Si el son falla, tot costa més. També és important moure el cos, encara que només sigui caminar una estona. L'activitat física ajuda a alliberar tensions i millora l'estat d'ànim. 

3. Busca moments de plaer 

Tens alguna activitat que et relaxi o et faci desconnectar? Pot ser passejar, escoltar música, llegir, estar a la natura o fins i tot banyar-te al mar a l'hivern. Sigui el que sigui, fes-hi espai al teu dia a dia. 

4. Aprèn a posar límits 

No es pot arribar a tot. A vegades, cal dir que no, prioritzar i redistribuir les càrregues. L'estrès augmenta quan ens exigim massa i no ens donem permís per frenar. 

La clau està en l'equilibri

L'estrès no desapareixerà, però podem aprendre a portar-lo millor. La combinació de descans, moviment, moments de desconnexió i una bona gestió del temps pot marcar la diferència. Al final, es tracta d'escoltar-nos i donar al cos el que necessita per funcionar millor. 

Pots recuperar la conversa completa del programa en aquest enllaç

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut