Compte! Microsoft no està trucant per alertar que t'han infectat l'ordinador
Una estafa que fa servir el nom de la multinacional nord-americana et demana que et baixis una aplicació i et buiden el compte corrent
En les últimes setmanes, els Mossos d'Esquadra han detectat que torna a estar en marxa una estafa que s'aprofita dels usuaris i els buida els comptes corrents explicant-los que ens han craquejat l'ordinador. Segons han denunciat diversos usuaris a les xarxes socials i també davant la policia, tot comença o bé amb un correu que suggereix descarregar-te un document que et bloqueja l'ordinador o directament amb una trucada d'un suposat tècnic de Microsoft.
ATENCIÓ MOLT IMPORTANT!
Gerard Sesé (@gerardsese) November 25, 2020
1/2 S'està produint una estafa generalitzada a Cat: et truquen en nom de Microsoft dient que t'han crackejat l'ordinador. Et demostren que és així i que has de comprar una APP molt barata que et treu el virus. Un cop tenen el que volen ET BUIDEN EL COMPTE!
Una estafa: et truquen i et diuen que són de Microsoft. Et diuen que hi ha una avaria que poden arreglar des de la central només per 5 euros. Et demanen el número del compte i te'l buiden.
Enric Gomà (@EnricGoma) November 27, 2020
Queden avisats!
Qui truca no és tècnic de Microsoft i només ens vol estafar. El suposat tècnic que ens truca, explica com desbloquejar l'ordinador, demana accedir per control remot al teu aparell i, després de diverses converses, demana el número de compte i suggereix que et descarreguis una aplicació per resoldre el problema. Amb el número de compte i totes les teves dades personals, procedeixen a robar els diners dels teus comptes bancaris.
Els Mossos d'Esquadra reconeixen que aquesta és una estafa recurrent que apareix i desapareix i refermen el seu consell de no oferir dades confidencials a través del telèfon si no sabem exactament amb qui estem parlant.
Mira en què consisteix l'estafa del fals treballador de Microsoft. Ajuda'ns a difondre el vídeo perquè ningú piqui! pic.twitter.com/j3L9OGmqGs
Mossos (@mossos) October 8, 2016
Davant d'aquesta mena d'estafes, cal recordar que no hem d'acceptar que ningú entri al nostre ordinador per control remot, no fer pagaments d'aplicacions que no hem buscat nosaltres mateixos i sabem segur que necessitem i no facilitar dades bancàries si no sabem del cert amb qui estem tractant.
Consulta altres "Fets o fakes"
Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un whatsapp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 07 09 40.