Els clients de les principals companyies telefòniques com Movistar, Orange o Yoigo, seguiran pagant per trucar al 061
Fets o fakes

Els clients de les principals companyies telefòniques seguiran pagant per trucar al 061

El govern ha anunciat subvencions per fer-se càrrec d'aquest cost però n'exclou Movistar, Orange o Yoigo

Pilar Garcia, Carlos BaraibarActualitzat

El consell de govern ha aprovat avui (una altra vegada) que la Generalitat assumeixi el cost de les trucades al 061 "mentre persisteixi la crisi sanitària". Per aconseguir això, s'ha posat en marxa un paquet de subvencions que permetrà les teleoperadores cobrar del govern els diners que costen les trucades al 061 i així no els caldrà traslladar aquest cost als usuaris. 

De tota manera, les companyies que van signar l'anomenat 'Acuerdo por la conectividad de personas y empresas' (un acord que preveia que durant la vigència de l'estat d'alarma les teleoperadores no cobrarien les trucades al 061 enlloc d'Espanya) no podran acollir-se a aquestes subvencions.

Entre aquestes empreses que van signar aquell acord hi ha Movistar, Orange o MásMovil (Yoigo). Per tant, i tal com ja va revelar el "Fets o fakes", de Catalunya Ràdio, Movistar, Orange o Yoigo (que van signar l'acord) seguiran cobrant als seus clients quan truquin al 061.

Què seguirà cobrant cada companyia?

Movistar cobra 0'20 € per establiment de trucada des de mòbil i establiment de trucada més minutatge des del telèfon fix; Orange 0'12€ per trucada i Yoigo tant establiment de trucada com minutatge. L'única companyia que, aparentment, es podrà beneficiar d'aquestes subvencions del govern és Parlem, que fins avui està cobrant tant establiment de trucada com minutatges i que no va formar part de l'acord entre les grans teleoperadores i el govern central.

El 061 no és gratuït com assegura la Generalitat. La majoria d'operadores cobren la trucada als usuaris, que l'han de reclamar si volen recuperar els diners
 

De moment, la Generalitat no ha aclarit perquè les grans operadores no poden accedir a aquestes subvencions.

 

Anar al contingut