El matemàtic Xavier Ros Oton, un dels guardonats, escoltant el discurs del rei i portant el llaç groc (EFE)

La Casa del Rei no ha esborrat el llaç groc de la foto d'un dels guanyadors dels Premis Princesa de Girona

El conseller Puigneró i l'economista Xavier Sala-i-Martín han acusat la Casa del Rei d'esborrar el símbol reivindicatiu de les imatges de la recepció
Carlos Baraibar Actualitzat

El doctor en Matemàtiques per la UPC i professor a la Universitat de Zuric Xavier Ros-Oton va captar l'atenció de les càmeres per recollir el Premi Princesa de Girona aquest dilluns portant un llaç groc a la solapa. Durant la recepció després de l'acte, la Casa del Rei va fer un tuit amb fotos dels guardonats on Ros-Oton apareixia sense el símbol. Les sospites van incendiar immediatament Twitter, però és fals que la Casa del Rei edités les imatges i esborrés el llaç.

El #fetsOfakes, l'espai de verificació de "Catalunya migdia", ha parlat amb Xavier Ros-Oton per clarificar la polèmica. El matemàtic català ha reconegut que va ser ell voluntàriament qui es va treure el llaç:

"El llaç me'l vaig posar només durant la cerimònia i per això hi ha fotografies meves amb llaç i sense. Me l'hagués posat independentment de si venia la casa reial o no. Ningú em va demanar que me'l treiés."

El rumor ha pres força després que diverses persones influents a les xarxes, com l'economista Xavier Sala-i-Martín, van acusar la Casa del Rei de manipulació.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, també s'hi va sumar, però va esborrar poques hores després la piulada.

En declaracions a TV3, la directora general de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, ha explicat també que va ser el mateix Xavier Ros-Oton qui, després de rebre el premi, es va treure el llaç.

"Es va posar el llaç únicament i exclusivament per pujar a l'escenari. Quan va baixar, se'l va treure. Va estar al sopar amb patrons i amb els reis sense llaç... Ell va considerar que això és el que havia de fer en el moment de recollir el premi."

EL MÉS ESCOLTAT
El més llegit

* Dades de les últimes 24h

Anar al contingut