"Fets o fakes" desgrana totes les incongruències de la història de Manel Monteagudo

35 anys en coma? Dubtes i contradiccions en la història de Manel Monteagudo

Els metges asseguren que ningú no pot estar tants anys en coma i subratllen les incongruències mèdiques en el seu relat
Enllaç a altres textos de l'autor

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat
TEMA:
Notícies falses

Aquest divendres al matí, Manel Monteagudo, l'home que assegurava haver estat en coma 35 anys, ha admès davant les càmeres de diversos mitjans que no va estar en aquesta situació tots aquests anys

Monteagudo ha explicat ara que el que va patir durant 35 anys van ser desmais diaris i assumeix que hauria d'haver aturat la bola de neu que ha generat la seva història molt abans:

El relat de Monteagudo no se sostenia

En els últims dies, des que la història que explicava Monteagudo es va fer viral, han anat apareixent diverses incoherències en el relat. Monteagudo va explicar arreu que el 2014 es va despertar després de 35 anys en coma i que no es reconeixia ni a ell mateix ni a la seva dona i ha donat a entendre que no recordava res del període entre 1978 i 2014.

A partir d'aquí, molts usuaris van posar en dubte la seva història, entre altres coses pel fet que Monteagudo hagués estat 35 anys en coma però tingui dues filles de 26 i 37 anys

Per les xarxes ha circulat una captura d'un comentari a Facebook d'un suposat veí que suggereix que Monteagudo hauria fet vida del tot normal els últims 33 anys que fa que el té de veí.

Article a La Voz de Galicia del desembre del 2019, signat per Moncho Ares

És possible estar en coma 35 anys en estat semivegetatiu?

En el seu relat a diversos mitjans, Monteagudo explicava que quan suposadament es va despertar el 2014 no recordava res posterior al 1978. Monteagudo assegurava que no reconeixia ni a la seva dona ni a ell mateix i que només es recordava amb 22 anys. 

En les diverses entrevistes, Monteagudo explica: "em vaig adormir amb 22 anys i em vaig despertar amb 58". Davant d'aquestes afirmacions, també a "La tarda", el neuròleg de l'Hospital Clínic de Barcelona Carles Gaig era taxatiu: 

"No es pot estar en coma ni en estat vegetatiu 35 anys. Quan tens un traumatisme i tens un coma, no ho estàs permanentment. La gent que entra en coma, o es mor o es recupera. Quan surts d'un coma, pots quedar en estat vegetatiu a estones amb els ulls oberts i a estones amb els ulls tancats. Però no en estats de consciència o fent això que sembla que feia aquest home."

Segons Gaig, que una persona en estat vegetatiu per un traumatisme es desperti al cap d'un any, ja és excepcional. Gaig afegeix que quan es desperten sovint tenen seqüeles i molt poques vegades poden recuperar un estatus totalment autònom. 

El neuròleg del Clínic apunta que Monteagudo podria tenir una malaltia neurològica que provoqui pèrdues de memòria a curt termini (com a la pel·lícula "Memento"), però recorda que en aquests casos aquesta part del cervell queda destruïda i no es recupera espontàniament. 

"També pot ser que aquest senyor vagi fent crisis epilèptiques, però em costa de creure que s'arregli tot de cop i volta el 2014."

Per tot el que hem explicat, considerem que la història de Manel Monteagudo és mentida.

Consulta altres "Fets o fakes"

Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un WhatsApp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 070 940.

ARXIVAT A:
Salut Notícies falses
ÀUDIOS RELACIONATS
EL MÉS ESCOLTAT
El més llegit

* Dades de les últimes 24h

Anar al contingut