Què són els suposats extraterrestres que han mostrat al Congrés de Mèxic?
Les mòmies de Nazca són un frau que circula des del 2015

Què són els suposats extraterrestres que han mostrat al Congrés de Mèxic?

Un periodista especialitzat en fenòmens paranormals ha mostrat dos suposats cadàvers d'alienígenes, però és conegut per haver fabricat abans mòmies falses amb restes humanes i animals

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

Aquest dimecres al Congrés de Mèxic un ufòleg anomenat Jaime Maussan ha presentat el que segons ell són "cossos no humans que van ser recuperats en una mina del Perú el 2017 i que han estat investigats profundament per investigadors, periodistes i científics". Maussan ha anat encara més enllà dient que els cossos tenen mil anys i ha afirmat que "no estem sols":

"Aquesta és la primera vegada que (la vida extraterrestre) es mostra i crec que és una prova clara que estem davant especímens no humans que no estan relacionats amb cap altra espècie del nostre món."

La notícia ha rebut un ampli ressò, i mitjans d'arreu del món l'han explicat amb més o menys prudència.

Què són realment els suposats extraterrestres?

La història de les suposades mòmies tridàctiles de Nazca ve del 2015, quan Maussan va anunciar per primera vegada que havien trobat una mòmia extraterrestre. Des d'aleshores han aparegut moltes mòmies similars entre elles. Algunes d'estirades, com les que hem vist, i d'altres amb els braços plegats a l'estil de moltes mòmies inques. En tots els casos, diverses instàncies científiques s'han dedicat a desacreditar aquesta troballa.

El doctor en paleontologia de vertebrats del museu d'història natural de Lima i investigador associat del Museu d'Història Natural de Nova York, Rodolfo Salas-Gismondi, basant-se en les radiografies d'algunes d'aquestes mòmies que es van mostrar en un programa anomenat "Contacto", afirma en un article que les mans, amb dits extraordinàriament llargs, són reconstruccions fetes amb restes humanes. Un retalla i enganxa fraudulent.

El cas va tenir tant de ressò al Perú el 2017 que fins i tot hi va intervenir la Fiscalia. Segons Flavio Estrada, arqueòleg forense de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses del ministeri públic del Perú, les mòmies analitzades aleshores van resultar un frau en tota regla, com va explicar en una conferència:

"Les restes dels suposats alienígenes són creacions fabricades amb ossos d'animals i humans units amb cola sintètica. Tot plegat, recobert amb una barreja de fibres vegetals i adhesius sintètics per simular una mena de pell."

En la seva explicació, Estrada detalla que el cap del suposat alienígena és un cap de gos o de guineu, i que el coll d'almenys una d'elles és un fragment d'un os recte col·locat entre l'espina dorsal i el crani fabricat.

Les que es van mostrar aquest dimecres al Congrés mexicà no han estat analitzades però és molt probable que ens trobem, un cop més, davant d'aquesta mena d'artificis.

Com sempre passa amb les teories de la conspiració o les notícies falses, hi ha una part de veritat que els que les difonen aprofiten per donar versemblança a les històries. En aquest cas, el que sí que és cert és que les restes amb què s'han construït aquests humanoides tenen més de mil anys. De fet, així ho acredita la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), que va fer un test de carboni 14 amb algunes d'aquestes restes.

Això sí, la mateixa UNAM ha fet un comunicat en què diu que ells només van certificar la datació d'unes restes, sense avalar cap teoria més, i el departament d'astronomia també ha emès el seu comunicat enumerant els projectes que busquen evidències de vida extraterrestre i recordant que, ara per ara, no hi ha cap prova sòlida que n'haguem trobat:

Qui és Jaime Maussan?

Jaime Maussan, l'ufòleg que va portar els ninots de suposats extraterrestres al Congrés mexicà, és un sospitós habitual d'aquesta mena d'històries. Per fer-nos-en una composició ràpida, seria la versió mexicana del nostre Sebastià Darbó o d'Iker Jiménez.

El seu programa, que emet a través de YouTube, es diu "Tercer milenio", i els continguts van des d'àliens de l'àrea 51 fins a vídeos de suposades fallades a la realitat, estil Matrix, passant per totes les teories de la conspiració imaginables.

 

 

 

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut