Paral·lelament a la producció pictòrica i objectual, Tàpies ha anat desenvolupant des de 1947 una activitat intensa en el camp de l'obra gràfica. En aquest sentit convé destacar que l'artista ha realitzat un gran nombre de llibres de bibliòfil i carpetes en estreta col·laboració amb poetes i escriptors com Alberti, Bonnefoy, Du Bouchet, Brodsky, Brossa, Daive, Dupin, Foix, Frémon, Gimferrer, Guillén, Jabès, Mestres Quadreny, Mitscherlich, Paz, Saramago, Takiguchi, Ullán, Valente i Zambrano, entre d'altres.
Així mateix, Antoni Tàpies ha desenvolupat una tasca d'assagista que ha donat lloc a una sèrie de publicacions, algunes de traduïdes a diversos idiomes: La pràctica de l'art (1970), L'art contra l'estètica, (1974), Memòria personal (1978), La realitat com a art (1982), Per un art modern i progressista (1985), Valor de l'art (1993) i L'art i els seus llocs (1999).
En aquesta secció trobareu una mica més de Tàpies. El podeu sentir en una entrevista realitzada a l'artista per Antoni Bassas el 16 de desembre del 2005 a Catalunya Ràdio, i en un reportatge del programa Sentits de Catalunya Informació, en què s'aborda la faceta d'escriptor de Tàpies. També el podeu recuperar en una entrevista de TVE feta per Montserrat Roig al programa Personatges l'any 1977.