Vuit municipis, constituïts en la Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes, promocionen conjuntament els seus atractius, molt vinculats a la producció de l'oli d'oliva extra, amb el lema "Som pobles i paisatges autèntics". Aquí hi viuen unes 2.500 persones, a poblacions com la Granadella, la més gran, o el Cogul, amb l'atractiu de les pintures rupestres.
ESCOLTA-HO ARAEls llums nadalencs dels carrers de Barcelona guarneixen la ciutat i una ruta nocturna en un autobús de dos pisos permet descobrir la decoració de carrers i monuments, des de la plaça de Catalunya, el passeig de Gràcia, la Sagrada Família, l'Arc de Triomf o el front marítim. La iniciativa porta el nom de Christmas Tour i es fa cada vespre en diferents idiomes, fins al 4 de gener.
Elna és una de les viles amb més història de la Catalunya del Nord. Un camí de ronda, que comença davant la gran catedral romànica, envolta la part antiga. Comencem la ruta per l'exposició d'eines agrícoles antigues de l'associació Terra dels Avis, continuem pel museu dedicat al pintor Étienne Terrus i anem fins a les restes d'un antic castell i dels molins del segle XIV. Tot això, gaudint de les vistes panoràmiques del Canigó i l'Albera.
Una ruta per l'etapa 29 del GR-92 permet fer un recorregut en paral·lel a la costa pel Baix Ebre, entre l'Ametlla de Mar i l'Ampolla. 17 quilòmetres que cada dia són més populars i que hem fet en aquest programa.
El projecte "Moturisme", del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, inclou una desena de rutes i dos mil quilòmetres de recorreguts per tot tipus de carreteres de la demarcació, de la plana i de muntanya. La proposta turística té parada obligatòria al Museu de la Moto de Bassella, a l'Alt Urgell, que va néixer d'un antic taller, que obre cada dia, i que ara han renovat del tot.
Les Coves de Serinyà, al Pla de l'Estany, són una gran oportunitat per retrocedir en el temps i situar-nos 215.000 anys enrere. Van servir de lloc d'habitatge, de magatzem de gra, de refugi i fins i tot de recinte funerari. Obert des del 1997 i renovat l'estiu del 2024, l'Arqueoparc Coves de Serinyà ofereix una visita guiada per les restes de tres coves.
La comarca del Baix Llobregat es reivindica com a destí turístic, més enllà de les platges que visiten, cada any, quatre milions de turistes, segons les dades de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb aquest objectiu ha nascut el projecte Costa Barcelona-Delta de Llobregat, que vol que els visitants de la zona girin la mirada i descobreixin, entre d'altres, el castell d'Eramprunyà, les mines neolítiques de Gavà, les termes romanes de Sant Boi o que passegin a peu o en bicicleta pels marges del riu Llobregat.
La comarca del Baix Llobregat es reivindica com a destí turístic, més enllà de les platges que visiten, cada any, quatre milions de turistes, segons les dades de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb aquest objectiu ha nascut el projecte Costa Barcelona-Delta de Llobregat, que vol que els visitants de la zona girin la mirada i descobreixin, entre d'altres, el castell d'Eramprunyà, les mines neolítiques de Gavà, les termes romanes de Sant Boi o que passegin a peu o en bicicleta pels marges del riu Llobregat.
L'obra arquitectònica de Josep Maria Jujol (1879-1949) es converteix en l'eix d'algunes propostes per fer turisme i descobrir el seu patrimoni i el paisatge que l'envolta, com l'església del Sagrat Cor de Vistabella, el poble dels Pallaresos, la mateixa ciutat de Tarragona i, sobretot, el santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri, a l'Alt Camp. Fem una ruta Jujol de la mà de la cooperativa Camins km 0 i de l'empresa La teva ruta.
Quan arriba la tardor, ja és tradició que el Festival Gastronòmic del Pallars Cordevi ompli la comarca de gastronomia, natura i arts escèniques. Els vins de muntanya amb la DO Costers del Segre en són protagonistes i es fan visites a cellers. Començant a la Conca de Tremp, organitzen activitats culturals i tastos de km 0 als restaurants del Pallars Jussà. Tota la informació a festivalcordevi.cat/
Els jardins de Santa Clotilde estan situats en un penya-segat, entre la cala de sa Boadella i la platja de Fenals, a Lloret de Mar. Mirador privilegiat de la Costa Brava, són un escenari habitual d'anuncis publicitaris, pel·lícules i sèries de televisió. Aquest estiu hi han organitzat una visita teatralitzada, en què els visitants s'han vist implicats, per sorpresa, en un d'aquests rodatges.
Enmig del Parc de Sant Jordi de Terrassa hi trobem una joia del modernisme: la Masia Freixa, una antiga fàbrica que l'arquitecte Lluís Muncunill va reconvertir en habitatge, a principis del segle XX. L'edifici és conegut com el Pastís de Nata pel color blanc i una coberta sinuosa amb forma d'onades. L'oficina de turisme de Terrassa hi organitza visites cada migdia.
La cartoixa medieval d'Escaladei, al Priorat, és punt d'atracció tant pel propi espai com pel seu entorn, als peus de la serra de Montsant. Aquest 2024 han culminat les obres de restauració de l'església del recinte i això n'ha disparat l'interès.
Redescobrim la Catedral Nova i l'església de Sant Llorenç, que també ha estat catedral en dues ocasions: amb la conversió de la Seu Vella en caserna militar per part de Felip V el 1707 i per l'incendi de la Catedral Nova a la Guerra Civil, l'any 1937. Sant Llorenç s'enlaira al centre històric de la ciutat mentre que la Catedral Nova es troba en ple eix comercial, al carrer Major.
Us proposem un viatge en el temps per repassar la història del balneari Montagut de Campelles, a la vall de Ribes. Una història que es pot descobrir fent-hi una visita guiada. La família propietària s'ha decidit a fer-les mentre continua batallant per poder reobrir el balneari, que porta uns 25 anys tancat. La història del balneari Montagut es remunta a fa 300 anys. Té èpoques daurades, com la de principis del segle XX, i èpoques més fosques, com la de la Guerra Civil.
El nou Museu Morera de Lleida és un referent en l'art modern i contemporani del nostre país. L'antiga seu de l'Audiència Provincial s'ha transformat en la seu definitiva del Morera, amb un fons artístic de més de cinc mil obres. El museu s'ha estrenat amb l'exposició "Arrels i horitzons", on es mostren els canvis culturals i artístics dels últims cent anys.
A la comarca de l'Alt Camp hi ha centenars de construccions de pedra seca, de les quals destaquen una quinzena agrupades al municipi del Pla de Santa Maria. Formen part del paisatge i són un exemple de la vida rural que hi havia a la zona. El conjunt es pot visitar a través de la ruta de la Capona, amb un recorregut per fer a peu o en bicicleta de menys de dos quilòmetres. Destaca per les dimensions de les construccions i el seu bon estat de conservació.