S'han trobat 10471 resultats.
- Pfffirates
T1xC32 - El deute inflat
El Pat balla despistat a la vora del precipici, ensopega i cau al buit. Per sort, la Ploma és molt a prop i aconsegueix pescar-lo amb una fletxa de ventosa. Com que li ha salvat la vida, considera que el Pat té un deute amb ella i el vol cobrar. Però amb què es pot compensar el valor que té una vida?
- L'ofici d'educar
Com revertir el baix ús social del català entre infants i joves?
Només un terç dels catalans, 2,2 milions de persones, tenen el català com a llengua habitual, segons l'enquesta d'usos lingüístics de la població. El català cau en totes les franges d'edat, sobretot dels 15 als 29 anys, i ha perdut 100.000 parlants habituals en cinc anys; sona menys a les escoles, als patis, als comerços i als carrers. A "L'ofici d'educar", parlem de com revertir el baix ús social del català amb Llorenç Comajoan-Colomé, doctor en Lingüística per la Universitat d'Indiana Bloomington dels Estats Units i professor titular de la Universitat de Vic; Laura Grau, comunicadora i creadora de contingut en català que col·labora a "Els experts", "La tarda", "Zona zàping", "Grau x Grau" i el "Com dir-t'ho" d'Òmnium, i Avel·lí Flors, sociolingüista, professor i coautor de "Les dinàmiques del català entre els joves: reptes, principis i arguments per a l'acció". Escoltarem també la presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, Mar Hurtado, com a representant de Català per a Tothom, i la doctora en Filologia Catalana Montserrat Sendra, i acabarem amb els "Llibres per somiar" del Jaume Centelles.
- En guàrdia!
Solimà el Magnífic
Capítol 1188. Un dels sobirans més importants de l'Europa del segle XVI, governant implacable fins i tot amb els membres de la pròpia família, va ser també qui va portar l'imperi otomà a una de les etapes de més esplendor, per les conquestes territorials, els projectes arquitectònics i les reformes legislatives que va emprendre. De fet, mentre que en turc se'l va anomenar el Legislador, a Occident va ser conegut amb un epítet relacionat amb l'opulència que sempre va voler mostrar en públic: pels europeus, era Solimà el Magnífic. En parlem amb l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté i amb Sinem Eryilmaz, professora associada del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, col·laboradora del Grup d'Estudis d'Història del Mediterrani Occidental de la UB i experta en la història otomana.
- L'ofici d'educar
"El salt de la granota", de Teresa Franquesa
En Jaume Centelles ens porta "El salt de la granota" a "L'ofici d'educar", un llibre de Teresa Franquesa que publica l'editorial Combel. Aquesta història ajudarà nens i nenes a partir d'onze anys a entendre per què està pujant la temperatura de la Terra i què podem fer per revertir aquesta situació. Igual que passa amb les granotes, que han de fugir de l'aigua quan noten que la temperatura augmenta, a l'espècie humana li podria passar el mateix si no hi fem res. Trobareu mil i una idees per ajudar a salvar el planeta. Per altra banda, la pregunta del concurs de "Llibres per somiar" és la següent: digueu una acció per fer front al canvi climàtic. Podeu enviar la resposta a loficideducar@ccma.cat.
- Paraules de vida
Paraules de vida, de 5.30 a 6 h - 13/04/2025
Aquest Diumenge de Rams, parlem amb Jordi Soriano i Àngela Rodríguez, president i coordinadora de l'Acció Catòlica Obrera (ACO) respectivament, sobre la proposta per passar la Setmana Santa a la trobada "Aixeca't, el camí comença!" que es farà des de Dijous Sant fins Diumenge de Resurrecció a Clariana de Cardener. Francesc Romeu ens parla de l'inici de la Setmana Santa, del diumenge de Passió, i reflexiona al voltant de la pena de mort al món i de les últimes xifres que ha donat a conèixer Amnistia Internacional. En aquesta qüestió, Romeu recorda que el papa Francesc, i l'Església, són un punt d'inflexió subratllant que la pena de mort és inadmissible.
- Notícies Catalunya Informació
Catalunya Informació, de 5 a 6 h - 13/04/2025
Les notícies més destacades de l'actualitat diària, les 24 hores del dia, a Catalunya Informació.
- Notícies Catalunya Informació
Catalunya Informació, de 4 a 5 h - 13/04/2025
Les notícies més destacades de l'actualitat diària, les 24 hores del dia, a Catalunya Informació.
- Notícies Catalunya Informació
Catalunya Informació, de 3 a 4 h - 13/04/2025
Les notícies més destacades de l'actualitat diària, les 24 hores del dia, a Catalunya Informació.
- Robin Hood, el trapella de Sherwood
T2xC33 - Rivals
Els bandits han robat l'estrella d'or del xèrif, i en Robin i la seva banda ajuden a aturar-los i a recuperar-la. L'estrella, però, s'ha malmès i cal fer-la arreglar. Mentrestant, el xèrif encarrega a en Ralf i en Rolf que portin en Jack, en Doug i en Pispa a les masmorres. En un descuit, els facinerosos s'escapen i, un cop adobada l'estrella, la tornen a robar. En Robin, tanmateix, té un as a la màniga.
- Notícies Catalunya Informació
Catalunya Informació, de 2 a 3 h - 13/04/2025
Les notícies més destacades de l'actualitat diària, les 24 hores del dia, a Catalunya Informació.
- Som pòdcast
"L'última bruixa" i "La vermella"
En molts dels continguts pòdcast d'àudio ens trobem actors de doblatge en la seva narració. Les ficcions i els documentals són una nova via creativa per aquests professionals. Avui us portem dos continguts on els actors de veu són els protagonistes: "L'última bruixa" i "La vermella"
Els Estats Units contra Billie Holiday
A la primera meitat del segle XX, Billie Holiday, la cèlebre jazzista de Filadèlfia, canta una cançó que denuncia, de manera lírica, el linxament de ciutadans negres als estats del sud. L'FBI considera que aquesta peça promou idees errònies entre la gent, però, com que no poden perseguir la cantant senzillament per cantar una cançó, decideixen perseguir-la per drogoaddicció.
- Marcians
T9xC24 - Per vosaltres, mare i pare
Tothom és fill d'algú. Mares i pares, tant si han estat presents com absents, són una influència que compartim tots. I per a algunes artistes, els progenitors són font d'inspiració i motiu d'homenatge.
- Col·lapse
Javier Cercas: "Si he de definir el papa, diria que és un home en lluita amb ell mateix"
El Vaticà va contactar amb l'escriptor Javier Cercas i li va oferir una possibilitat inèdita: obrir-li les portes per escriure un llibre. Ara, s'acaba de publicar i es diu "El loco de Dios en el fin del mundo". Cercas entra al refugi de "Col·lapse" per parlar d'aquella experiència i compartir algunes de les conclusions en les quals va arribar.