Cercador

S'han trobat 169 resultats per hong.

  • Pati Pla i Roc Súper 3, el canvi de Miley Cyrus i quant cobraran els positius de Covid a Hong Kong
    Escolta àudio
    XL

    Pati Pla i Roc Súper 3, el canvi de Miley Cyrus i quant cobraran els positius de Covid a Hong Kong

    És oficial: la família del Súper 3 dirà adéu el proper mes de juny del 2021. Arran d'aquesta notícia, trista per a tota una generació, convidem dos dels actors que en van formar part: la Neus Ballbé i en Ferran Vilajosana. O el que és el mateix, la Pati Pla i en Roc.
    La nostàlgia serà present també a l'inici del programa. Avui, la Marta homenatja (per fi!) una de les nostres cantants preferides: MIley Cyrus. Què li està passant últimament, que sembla una estrella de rock?
    I en Bru i en Joan faran un profund exercici d'anàlisi internacional per saber què està passant a Hong Kong. Es veu que els ciutadans reben 550 euros per donar positiu de coronavirus… no entenem res, així que necessitem l'explicació dels nostres dos experts!

  • Joves sense por, el poder de la protesta
    Escolta àudio
    XL

    Joves sense por, el poder de la protesta

    Aquest últim any hem vist que les protestes que s'han iniciat a diversos països han estat impulsades per joves. Parlem de Bielorússia, per exemple, que aquest estiu ha esclatat contra el règim dictatorial, però també de Hong Kong, Xile, Líban o Bolívia que protesten contra els governs totalitaris. Avui ens preguntem: protesten més ara que abans, els joves? Tenen menys por al sistema o hi ha més mitjans per revoltar-se? En parlem amb experts i testimonis.

  • TikTok, a la corda fluixa als Estats Units. El govern de Trump es planteja prohibir-la
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    TikTok, a la corda fluixa als Estats Units. El govern de Trump es planteja prohibir-la

    TikTok, creada a la Xina, marxa de Hong Kong per la intromissió de les autoritats xineses a l'excolònia. A l'altra banda de l'oceà Pacífic, els Estats Units es plantegen prohibir-la. El govern de Donald Trump insinua que TikTok és una eina perquè Pequín aconsegueixi massivament les dades dels seus usuaris, i no ho veu clar. Analitzem aquest nou episodi de la guerra freda, ara digital, entre la Xina i els Estats Units amb Albert Cuesta.

  • Daniel Prieto-Alhambra: "La vacuna que desenvolupa la Universitat d'Oxford podria estar a l'octubre"
    Escolta àudio
    Catalunya migdia

    Daniel Prieto-Alhambra: "La vacuna que desenvolupa la Universitat d'Oxford podria estar a l'octubre"

    Entrevistem Daniel Prieto-Alhambra, professor d'Epidemiologia i Farmacologia a la Universitat d'Oxford, on s'està desenvolupant una de les tres vacunes més avançades de la Covid-19. Prieto alerta que hi haurà rebrots del coronavirus mentre no hi hagi vacuna i que per això és crucial la prevenció: "Crec que hem de fer un canvi de mentalitat. El virus no ha tingut incidència on la gent té incorporada la cultura de prendre mesures, com ara Hong Kong".

  • La Xina promulga la llei de seguretat nacional de Hong Kong, que reprimeix la dissidència
    Escolta àudio
    Catalunya migdia

    La Xina promulga la llei de seguretat nacional de Hong Kong, que reprimeix la dissidència

    A la Xina, Pequín ha aprovat de manera definitiva la llei de seguretat nacional de Hong Kong. Una llei contra comportaments terroristes, independentistes o secessionistes que a la pràctica suposa una limitació de drets, com el de manifestació. La llei ha rebut les crítiques de la Unió Europea, el Regne Unit i els Estats Units perquè elimina l'alt grau d'autonomia de què disposava fins ara Hong Kong. La Xina ho nega.

  • Hong Sang-Soo, per Roger Coma: quan la repetició és original
    Escolta àudio
    Memento

    Hong Sang-Soo, per Roger Coma: quan la repetició és original

    L'actor Roger Coma és un talent inquiet, com ha demostrat amb la creació de "Les coses grans" i "Les molèsties", dues sèries que han fet dels embolics quotidians la seva matèria primera. Una mica com fa el prolífic director coreà Hong Sang-Soo, hàbil cronista de les difícils relacions entre homes i dones, que ha fet de la narrativa fragmentada en capítols i de la repetició una marca d'estil. A "Les intocables", homenatgem els 90 anys de Clint Eastwood recordant el seu western definitiu, "Sense perdó".

  • L'aparell comprat a Hong Kong que mesura el percentatge d'amor
    Escolta àudio
    Tot gira

    L'aparell comprat a Hong Kong que mesura el percentatge d'amor

    Últim capítol de la història d'amor de David Balaguer, el "perico confinat" del Tot gira. Descobrim el nom misteriós amagat durant tantes setmanes, Glòria Arteaga, amb qui Balaguer va ser molt clar: "Vull una relació de fase 0 perpètua". La Glòria, conscient que en la fase 0 el percentatge d'amor entre tots dos era del 100% i ara havia baixat al 65%, va acceptar.

  •  Youtubers catalans! Farners Pei Hong vs. Marc Lesan
    Escolta àudio
    Kids

    Youtubers catalans! Farners Pei Hong vs. Marc Lesan

    Farners Pei Hong, youtuber de 16 anys, vs. Marc Lesan, de 19. Tots dos fan vídeos en català a les xarxes però no es coneixen! Els fem un vs. i veiem què en surt, de tot plegat. Inclou repte, com no podia ser d'altra manera! Parlem amb els creadors del Canal Malaia, el nou canal de Youtube en català, i ens fan la seva playlist musical per al programa.

  • Ciutadans de Hong Kong desafien la prohibició de commemorar la massacre de Tiananmen
    Escolta àudio
    Catalunya migdia

    Ciutadans de Hong Kong desafien la prohibició de commemorar la massacre de Tiananmen

    La commemoració de la massacre de Tiananmen arriba avui a la Xina entre el silenci i l'oblit a gairebé tot el país. I aquesta vegada, a més, amb la prohibició de qualsevol vetlla fins i tot a Hong Kong pels estudiants morts fa just 31 anys. Amb l'excusa del coronavirus no es permeten concentracions, però a l'antiga colònia britànica ja hi ha gent que s'ho està saltant.

  • Barbara Hannigan, Teodor Currentzis i Kirill Petrenko, grans batutes del Palau 100
    Escolta àudio
    Catalunya migdia

    Barbara Hannigan, Teodor Currentzis i Kirill Petrenko, grans batutes del Palau 100

    Les filharmòniques de Berlín, Munic, Dresden, Sant Petersburg i Hong Kong protagonitzaran la temporada més simfònica i teatralitzada del cicle estrella del Palau de la Música, el Palau 100. La simfònica de Göteborg serà l'encarregada d'inaugurar-lo el 19 d'octubre, i fins al juny es podran veure al Palau algunes de les batutes més prestigioses del moment. És una crònica de Blai Marsé.

  • Hong Kong, la ciutat de la fortuna
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    Hong Kong, la ciutat de la fortuna

    A Hong Kong, els diners ho són tot. El lloc de la metròpoli on aquesta filosofia està més ben resumida és a la plaça de l'Estàtua, on van substituir la vella imatge de la reina Victòria d'Anglaterra, referent de tota la Gran Bretanya colonial, per la d'un banquer. A Hong Kong, calen diners i sort, molta sort. La gent va a cercar-la al temple de Man Mo, on es ret tribut al déu de les lletres i alhora al de la guerra. Va ser en aquest temple on un endevinador va dir a en Moret: "No viatgis els dimecres". Viatge a Hong Kong amb el viatger, periodista i escriptor Xavier Moret

  • El tast de la Gran Anaconda: Li van dir que no viatgés els dimecres!, Hong Kong amb en Xavier Moret
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    El tast de la Gran Anaconda: Li van dir que no viatgés els dimecres!, Hong Kong amb en Xavier Moret

    A Hong Kong, els diners ho són tot. Diners i sort, diuen els hongkonguesos. I el lloc de la metròpoli on aquesta filosofia està més ben resumida és a la plaça de l'Estàtua on van substituir la vella imatge de la reina Victòria d'Anglaterra, referent de tota la Gran Bretanya colonial, per la d'un banquer, Sir. Thomas Jackson, director de The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation. "Et valoren molt pels diners", explica el viatger i escriptor Xavier Moret, "algú em va comentar que el més difícil és fer els dos primers milions, després, la resta és fàcil". Xavier Moret va viure a Hong Kong i va tenir temps per recórrer el territori, amb un llarg passat colonial i amb un present, sota sobirania xinesa, farcit de fortes tensions. Els hongkonguesos es queixen de la creixent pressió de Pequín en el procés, lent però inexorable, d'absorbir l'ex colònia. A Hong Kong, calen diners i sort, molta sort. Potser per això la gent va al temple de Man Mo on es ret tribut al déu de les lletres i alhora al de la guerra. Va ser en aquest temple on un endevinador va dir a en Moret: "No viatgis els dimecres". Viatge a Hong Kong amb el viatger, periodista i escriptor Xavier Moret.
    Completarem la visió de la Xina amb la crònica People's Square a càrrec del viatger de la Gran Anaconda en marxa, l'escriptor i viatger Josep Maria Romero.

  • Antologia del post-punk
    Escolta àudio
    El celobert

    Antologia del post-punk

    Un cop passada la febrada del punk, un grapat de grups van decidir expandir la seva proposta musical experimentant amb deconstruccions sonores i dissonàncies atrevides. Aquí teniu un repàs dels grups més aventurers del pop de principis dels 80.

    01 Siouxie & The Banshees - "Hong Kong garden"
    02 Magazine - "The light pours out of me"
    03 Wire - "Ex Lion tamer"
    04 PIL - "Annalisa"
    05 Pere Ubu - "Modern dance"
    06 The Slits - "Typlical girls"
    07 Talking Heads - "Found a job"
    08 The Durutti Column - "Sketch for summer"
    09 The Cure - "Three imaginary boys"
    10 Joy Division - "Disorder"
    11 Gang of Four - "At home he's a tourist"
    12 DEVO - "(I can't get me no) Satisfaction"
    13 Einstürzende Neubauten - "Yourme & Meyou"

  • "2019, any sentenciat": Revolta global
    Escolta àudio
    Resum de l'any: informatius

    "2019, any sentenciat": Revolta global

    El 2019 també serà recordat per ser un any de revoltes globals. Hong Kong, l'Equador, Xile, Bolívia, França... De nord a sud, d'est a oest, gairebé totes aquestes protestes, que han esclatat per motius i en contextos ben diferents, tenen un punt en comú: el descontentament social.

  • Top 5: El millor cinema de 2019
    Escolta àudio
    Els experts

    Top 5: El millor cinema de 2019

    Les cinc pel·lis "top 10" de la Violeta Kovacsics: "High life", de Claire Denis; "Hotel by the river", de Hong Sang-Soo; "Glass", de M. Night Shyamalan; "Retrato de una mujer en llamas", de Céline Sciamma, i "Érase una vez en... Hollywood", de Quentin Tarantino.

Anar al contingut