S'han trobat 142 resultats per lleure.
- El matí de Catalunya Ràdio
Joan Carles Capdevila amb la Fundació Pare Manel
El músic Joan Carles Capdevila ens parla de la tasca que la Fundació Pare Manel fa amb els infants i joves de Nou Barris. Al centre obert ofereixen tardes de lleure, cultura, esport, acompanyament escolar, suport en logopèdia, psicologia i acompanyament familiar. Els infants i joves sempre han estat un dels nostres motors.
- El matí de Catalunya Ràdio
Antoni Bassas amb la Fundació Pere Tarrés
El periodista Antoni Bassas ens explica que la Fundació Pere Tarrés ha becat 6.734 infants i joves perquè gaudeixin d'activitats de lleure educatiu com casals o colònies aquest estiu. És la xifra més alta que la Fundació ha atorgat mai. De fet, des de la pandèmia, el nombre de beques gairebé s'ha doblat, fet que demostra que les desigualtats socials no han fet més que créixer.
- El matí de Catalunya Ràdio
Lluís Gavaldà amb la Fundació La Nineta dels Ulls
El músic i vocalista d'Els Pets ens explica que aquest mes d'octubre La Fundació La Nineta dels Ulls organitza una trobada de famílies i malalts de retinoblastoma per compartir experiències. Els experts hi fan xerrades i també hi ha taules rodones, tallers d'educació emocional i activitats de lleure.
- El matí de Catalunya Ràdio
Tomàs Molina, amb la Fundació Pere Tarrés
El meteoròleg Tomàs Molina ens explica que la Fundació Pere Tarrés ha repartit aquest any més de 13.000 beques entre infants i joves perquè puguin gaudir d'estones de lleure educatiu.
- Kids XS
Laura Grau: "Treballar en contacte amb els infants és un reflex de com està la societat avui en dia"
No podíem acabar la temporada sense parlar d'ells: els monitors que acompanyen els nostres fills durant el curs, en el menjador o en altres activitats de lleure. En parlem amb la Laura Grau, companya del "Que no surti d'aquí", i en Bruno de Fabrizzis, conegut com a "Mama Dousha", que triomfa amb la música però també amb un passat de monitor i mestre, a "Per primer cop" amb la Txell Bonet. Un cap de setmana amb moltíssimes propostes! Començant amb la instal·lació interactiva "Andròmina", a Rubí; l'espectacle "Que peti la plaça", a Bigues i Riells, i l'espectacle de festa familiar "Disco Parxís", a Abrera. Tanquem el curs i ens endinsem en les activitats d'estiu, en parlem a "1k emocions" amb l'Alba Carreras ,on també ens fixem en l'altra cara de la moneda i els malabars que han de fer pares i mares per poder conciliar a l'estiu. A "De 0 a 3", la Marta Montaner fa balanç de la temporada i com ha crescut la seva filla en aquests cinc mesos!
- Kids XS
Mama Dousha: "A l'espai de lleure hi pot haver un ambient idealista de voler fer pedagogia de tot"
No podíem acabar la temporada sense parlar d'ells: els monitors que acompanyen els nostres fills durant el curs, al menjador o en altres activitats de lleure. Avui ens fixem en la seva feina i ens preguntem si els donem la visibilitat que es mereixen. Per fer-ho, parlem amb Laura Grau, companya del "Que no surti d'aquí", i Bruno de Fabrizzis, conegut com a Mama Dousha, triomfant al món de la música, però amb un passat recent de monitor i mestre, al "Per primer cop", amb la Txell Bonet.
- El matí de Catalunya Ràdio
La meitat dels campaments d'estiu, en perill
Les entitats del lleure educatiu i voluntari es manifestaran demà a Barcelona per denunciar que, aquest estiu, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) els ha prohibit acampar en 79 de 156 terrenys que hi ha a Catalunya. Una mesura que afecta 8.000 nens i joves. No entenen la restricció, ja que fins ara hi havien organitzat campaments. En canvi, l'ACA assegura que no es pot acampar en aquests espais fins que se n'hagi avaluat la inundabilitat. En parlem amb Marina Poncet, cap de l'Agrupament Escolta i Guia Sant Esteve de Granollers, i Alba Rodríguez, mare del mateix agrupament.
- L'ofici d'educar
Escola i família, motor de canvi de la revolució alimentària
Recuperar el dret a decidir què mengem i com es produeix el que consumim és el que es coneix com la sobirania alimentària. "Ens alimentem malament i en excés, fruit d'un model industrial sense consciència social ni ecològica que multiplica les malalties del segle XXI, derivades de la industrialització alimentària. Sense parar-nos a pensar en tot el que hi ha al darrere de cada producte", lamenta Jordi Masjuan, autor de "Canviar el món des de la taula". A "L'ofici d'educar" parlem de la pedagogia per a la sobirania alimentària a l'escola i a la família, amb Jordi Masjuan, cofundador de l'empresa Valors, temps de lleure i menjadors sostenibles per a infants; Dina Bashir, coordinadora de la delegació de Catalunya de Justícia Alimentària, i Esther Vivas, periodista i autora del llibre "El negocio de la comida". Sentirem també el sentit de l'humor de Sergi Vives, pare primerenc de bessones. I acabarem amb "Com educo", amb la psicòloga Lara Terradas.
- El suplement
Temps de lleure: com podem aconseguir que els infants mengin de tot?
És estiu i cada cap de setmana anem de colònies per veure quin és el dia a dia dels infants que passen dies fora de casa envoltats de natura. Avui hem enfilat cap a la Garrotxa per passar un dia a la casa de colònies La Cot i hem parlat sobre l'alimentació.
- El suplement
Temps de lleure: per què hi ha persones més creatives que d'altres?
És estiu i cada cap de setmana anem de colònies per veure quin és el dia a dia dels infants que passen dies fora de casa envoltats de natura. Avui hem enfilat cap a Borredà, per passar un dia a la casa de colònies Llar del Pare Coll. Amb ells hem parlat sobre la creativitat.
- El matí de Catalunya Ràdio
Transpirenaica Social i Solidària: senderisme per millorar la vida de joves tutelats i extutelats
Per a molts infants i joves catalans l'estiu és temps d'activitats de lleure socioeducatiu en zones naturals d'arreu del país. Aquest any se celebra el desè aniversari d'una proposta ben especial: la Transpirenaica Social Solidària. A través d'aquest projecte cada any entre 300 i 400 joves fan per trams la travessa del Pirineu seguint un sender de gran recorregut, el GR-11. L'objectiu? Oferir-los una activitat en un entorn d'alta muntanya al qual potser no hi podrien accedir i facilitar-los l'intercanvi de vivències comunes amb altres joves com ells. Sentim el testimoni d'un dels participants, d'un dels educadors que els acompanya i de la presidenta de l'entitat que organitza el projecte.
- El matí de Catalunya Ràdio
Núria Becerra, sobre els últims assassinats masclistes: "És una qüestió d'estat i cal més prevenció"
Ja són 35 assassinats masclistes arreu de l'Estat i nou a Catalunya en el que portem d'any. A casa nostra, les dues últimes víctimes van ser a Girona i al barri del Turó de la Peira de Barcelona. La psicòloga especialitzada en violències masclistes Núria Becerra apunta que l'estiu és una època en què fer més activitat conjunta i de lleure pot ser un desencadenant d'aquesta violència. Becerra creu que la difusió als mitjans ajuda a la prevenció però demana a l'administració que no destini tots els recursos només a la seguretat.
- El suplement
Temps de lleure: enyorar els pares durant les colònies
És estiu i cada cap de setmana anem de colònies per veure quin és el dia a dia dels infants que passen dies fora de casa envoltats de natura. Avui hem enfilat cap a Pontons, a l'Alt Penedès, per visitar les colònies del GEP Vilafranca a la casa de Penyafort, on conviuen infants d'entre 5 i 10 anys. Amb ells hem parlat sobre el sentiment d'enyorança.
- El suplement
Temps de lleure: per què unes criatures fan més amics que d'altres a les colònies?
És estiu i cada cap de setmana anem de colònies per veure quin és el dia a dia dels infants que passen dies fora de casa envoltats de natura. Avui hem enfilat cap a Can Mas, una casa de colònies a Torrelles de Llobregat. Allà hem parlat amb un grup d'infants d'entre 5 i 10 anys de les Colònies Jordi Turull.
- Eth maitin d'Aran
Vielha estree un skatepark qu'a estat molt reivindicat pes joeni
Eth nau skatepark de Vielha ja ei en foncionament. Un nau equipament que reivindicauen des de hè temps es joeni deth municipi e que complète era aufèrta esportiua de léser. Aguesta installacion, ath cant deth Palai d'Espòrts, aucupe uns 800 m² damb tres airaus diferenciadi. El nou skatepark de Vielha ja està en funcionament. Un nou equipament que reivindicaven des de fa temps els joves del municipi i que completa l'oferta esportiva de lleure. Aquesta instal·lació, al costat del Palai d'Espòrts, ocupa uns 800 m² amb tres àrees diferenciades.