Cercador

S'han trobat 120 resultats per masgrau.

  • Apatia estacional
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Apatia estacional

    Quan entrem a la tardor sovint sentim que ens envaeix l'apatia, pel canvi d'estació, que comporta un canvi de llum i, normalment també, un retorn a la feina o als estudis. Però quan arriba la primavera també tenim astènia primaveral. I, quan ve l'estiu, la calor ens aixafa... Què hem de fer si sentim apatia estacional? La medicina xinesa sembla que té més solucions que la nostra tradicional, tant pel que fa als hàbits com pel que fa a l'alimentació. Ens ho expliquen el metge Miquel Masgrau i la dietista Gemma Hortet. Amb l'apunt de la psicòloga Helen Flix.

  • Dieta antiinflamatòria
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Dieta antiinflamatòria

    Moltes persones pateixen una inflamació. Les causes poden ser múltiples, i els símptomes també. Amb la nutricionista Glòria Bartolomé aprenem a menjar per desinflamar-nos. Ens hi ajuda el metge Miquel Masgrau. I Clàudia Llopis, del Club d'Alimentació Antiinflamatòria, ens explica el seu cas personal. Amb un apunt del dietista-nutricionista Marc Vergés.

  • Bellesa-vellesa conscients
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Bellesa-vellesa conscients

    Què és la nostra bellesa interior? Es malmet quan ens fem grans? Explorem les maneres d'abraçar la vellesa amb el metge Miquel Masgrau, la dietista i esteticista holística Laura Puga i la facilitadora en ioga facial i doctora en química Anna Llordés. Amb el comentari de la psicòloga Emma Ribas.

  • Mentalitat dieta
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Mentalitat dieta

    La "mentalitat dieta" és la d'aquelles persones -normalment dones- que pateixen per aprimar-se i encadenen una dieta rere l'altra. Més enllà del desig d'aprimar-se, en aquests casos hi ha l'ansietat per tenir un cos perfecte o per trobar-se bé. Conversem amb la psicòloga Mery Viñas, l'experta en dietoteràpia Gemma Solà i el metge Miquel Masgrau també sobre què hem de fer i com hem de menjar per sentir-nos bé. Ens en fa un apunt la doctora experta en nutrició Esther Blanco.

  • Viciana: "El que em fascina de Jacint Verdaguer és que els seus poemes tenen la seva pròpia música"
    Escolta àudio
    Assaig general

    Viciana: "El que em fascina de Jacint Verdaguer és que els seus poemes tenen la seva pròpia música"

    El pianista i compositor Paco Viciana ens ha presentat el seu nou espectacle, "Onírica", on ha musicat poemes de Jacint Verdaguer i Alexandre de Riquer, i on ha involucrat diverses disciplines artístiques. L'artista visual Anna Bahí aporta al projecte audiovisuals, fotografies i la creació d'un llibre d'artista editat per l'editorial MMV, que dirigeix la seva fundadora, la dissenyadora gràfica Mia Masgrau.

  • Desintoxicar el cos
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Desintoxicar el cos

    Què vol dir que el nostre cos està intoxicat? Com podem saber en quin grau ho està? Quina relació hi ha entre la intoxicació i la inflamació? I com ho hem de fer per desintoxicar-nos? Ho comentem amb el metge Miquel Masgrau i el nutricionista Marc Vergés. Ens ho arrodoneix la també nutricionista Carla Zaplana.

  • Desinflama't
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Desinflama't

    Les inflamacions a l'organisme són les culpables de la major part del malestar i de les malalties que tenim. El dietista i nutricionista Marc Vergés ha escrit el llibre "Desinflámate", que ho explica molt bé. Ens el comenta, juntament amb la metgessa Núria López. I ens en fa una reflexió el doctor Miquel Masgrau. Com podem evitar-les, les inflamacions? Com podem aconseguir tenir una salut òptima? Acabem el programa amb l'espai de Sergi Torres.

  • Dopamina
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Dopamina

    La dopamina és un neurotransmissor que s'ha denominat també "hormona de la felicitat". La dopamina és la responsable que ens enamorem, que ens emocionem i que busquem un futur millor que el present. També, però, un excés de dopamina ens pot abocar a deliris o malalties com l'esquizofrènia. Ens ho expliquen el metge Jorge Pérez Calvo i la psicòloga Mati Segura. Amb una reflexió del doctor Miquel Masgrau i l'espai de Sergi Torres.

  • La saviesa de la cuina
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    La saviesa de la cuina

    Ens acostem als fogons on hem cuinat tota la vida amb la dietista i nutricionista Gemma Hortet, i també amb el doctor Miquel Masgrau. Entre tots dos ens explicaran quina és la saviesa de la cuina, quins ingredients ha de tenir, com l'hem d'aprofitar per acostar-la a la medicina natural, la que ens ajuda a no emmalaltir i també la que ens restitueix l'equilibri natural del cos quan estem malalts. Amb una reflexió de la nutricionista i naturòpata Marta Marcè. I amb l'espai dels diumenges de Sergi Torres.

  • La importància de la vitamina D
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    La importància de la vitamina D

    La vitamina D, la que emana del sol, té molta més importància de la que normalment li atorguem. No només per als ossos sinó per a la salut en general, per prevenir malalties físiques i mentals i, fins i tot, conseqüències greus de la covid. Ho comentem amb els doctors Miquel Masgrau i Núria López, a més de sentir l'apunt que ens fa Rafael Santandreu sobre el llibre "La vitamina de la felicidad", de Michael Holick. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.

  • L'estrès silenciós
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    L'estrès silenciós

    L'estrès silenciós és el que ens corca per dins, encara que no es vegi, encara que no el noti ningú, només nosaltres, i té conseqüències imprevisibles per a la nostra salut mental i física. En parlem i mirem de posar-hi remei amb la psicòloga Aroa Mateo i els metges Núria López i Miquel Masgrau. I també ens hi fa un apunt el doctor Jorge Pérez Calvo. Amb l'espai habitual de Sergi Torres.

  • Nutrició aiurvèdica
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Nutrició aiurvèdica

    Ens alimentem com caldria per tenir un cos i una ment en perfecte estat? L'alimentació aiurvèdica, de 5.000 anys d'antiguitat, ens ensenya a fer-ho segons la nostra constitució, perquè tots som diferents. Ens ho expliquen el doctor Miquel Masgrau i la nutricionista Laura Álvarez, tots dos especialistes en nutrició aiurvèdica. Hi contribueix la doctora Carlota Esteve de Miquel, que també n'és una experta.

  • Dimarts 9 de febrer, "Cinc cèntims de creació local" a Banyoles, amb l'arquitecte Jordi Masgrau
    Escolta àudio
    Perspectiva

    Dimarts 9 de febrer, "Cinc cèntims de creació local" a Banyoles, amb l'arquitecte Jordi Masgrau

    Banyoles celebra la tercera edició del cicle "Cinc cèntims de creació local", un espai de debat i coneixement compartit sobre les arts i la cultura local a través de creadors del municipi, i per extensió de la comarca del Pla de l'Estany, que ja no són entre nosaltres però que van ser especialment rellevants i inspiradors. La primera edició del cicle es va dedicar a la literatura, la segona a la pintura i aquest any és el torn dels arquitectes banyolins. Són quatre sessions amb un protagonista central cadascuna, presentat per tres persones que el van conèixer de prop en l'àmbit familiar, arquitectònic i social. Dimarts 9 de febrer és el torn de Jordi Masgrau, vist des de les mirades del seu fill Xavier Masgrau, de l'arquitecte Josep Maria Birulés i de Roser Masgrau, presidenta del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles. En parlem amb els comissaris del cicle, els arquitectes Marc Riera i Pau Sarquella.

  • Reforçar la immunitat en temps de Covid 19
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Reforçar la immunitat en temps de Covid 19

    Tenim a prop la vacuna, però encara no ens en podem refiar. Hem pensat que, si reforcem la nostra immunitat natural, potser aconseguirem una bona protecció contra el coronavirus? El doctor Miquel Masgrau i la naturòpata Marta Marcè ens ensenyen com ho hem de fer. A més, comptem amb una salutació del metge de medicina integrativa Jorge Pérez Calvo, i l'espai de Sergi Torres.

  • Adeu als sucres
    Escolta àudio
    L'ofici de viure

    Adeu als sucres

    A la nostra cultura regalem bombons i caramels, i, quan ens volem autocomplaure, passem per la pastisseria. Avui, però, aprenem que el sucre no és tan plaent per al nostre cos i que potser hi ha altres maneres d'estimar-nos nosaltres mateixos i de premiar-nos. Ens ho expliquen el doctor Miquel Masgrau i la nutricionista Neus Elcacho, que ha escrit un llibre amb el títol d'"Estimar sense sucres afegits". A la recepta, hi posem un polsim de gust intens de la també nutricionista Carlota Portella, i el toc definitiu de l'espai de creixement personal de Sergi Torres.

Anar al contingut