Cuina Cinc

No sé si sou aficionats a la cuina, però encara que els fogons no us temptin en absolut, mereix molt la pena visitar de manera esporàdica o encara millor

Actualitzat
No sé si sou aficionats a la cuina, però encara que els fogons no us temptin en absolut, mereix molt la pena visitar de manera esporàdica o encara millor sovintejada, el blog Cuina Cinc.
No espereu trobar allò que és habitual, receptes, plats i maneres de cuinar-los no. Bé, això també hi és però Cuina Cinc va molt més enllà. De fet diria que recull l'esperit de grans noms de la nostra cultura com Joan Perucho, Néstor Luján, Josep Pla o Manolo Vázquez Montalbán, que van saber agafar la cuina i donar-li una projecció molt més universal, molt més elevada, molt més global.



Tots ells van descobrir i van mostrar als seus lectors que darrere del fet de cuinar hi havia, a més d'una tècnica i d'uns coneixements específics, una cultura. Hi havia uns orígens, uns motius que portaven a que la cuina fos d'aquella manera i no d'una altra diferent, uns fonaments històrics, una cultura i un arrelament present, passat i futur amb la societat que la practica i que la consumeix.
Al darrere del fet de cuinar hi ha components humanístics, de percepció, de saviesa, una mirada global que tenia ben clara el desaparegut Santi Santamaria, artista, humanista i lector àvid que escampava els seus tentacles més enllà de les quatre parets de la cuina.



I l'exemple d'aquestes cinc personalitats que he citat, serveixen per indicar que tot això i molt més és el que trobareu si tombeu per Cuina Cinc. La Fina Comas és una apassionada de la cuina i té aquest punt de vista obert i global. Per això us deia que no només hi ha receptes, també hi ha literatura, cinema, història, sensacions, referents, cultura i aquesta idea que la cuina ho pot arribar a ser tot. Un treball magnífic que creix entrada a entrada i que no fa altra cosa que reblar el clau d'aquests cinc sentits que potser serien sis si tenim en compte la sensibilitat. Feu-hi una ullada.
Anar al contingut