Catalunya Ràdio i TV3 participen en les jornades de periodisme escolar de la UAB

 

Més de 200 alumnes de primària i secundària s'han inscrit a la primera Jornada Canal de Reporters i els ODS, organitzada per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La jornada de periodisme escolar vol demostrar al professorat i alumnat la importància de les activitats encaminades a fomentar l'educació mediàtica i el pensament crític.

L'esdeveniment està organitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya, eduCAC i la Generalitat, amb la participació com a col·laboradora de la UAB, juntament amb el Col·legi de Periodistes i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.  Per part de la CCMA hi participen Núria Vilanova, presentadora i directora de l'"InfoK", del SX3; Carlos Baraibar, responsable de la secció de verificació "Fets o fakes", de Catalunya Ràdio, i Maria Bouabdellah i David Its Me, presentadors del magazín "Ràndom", de l'X3.

L'activitat permet reflexionar sobre com es produeixen els continguts audiovisuals; saber contrastar i interpretar tot el que prové dels mitjans de comunicació; tenir capacitat per detectar mancances informatives per evitar la desinformació i ser conscient del límit de la privadesa i la pròpia imatge.

Durant la jornada, l'alumnat practica en tallers per adquirir habilitats periodístiques per elaborar un informatiu de TV i una falca de ràdio, a més de les eines digitals i tecnològiques. També es fan entrevistes amb les persones convidades, una roda de premsa al voltant dels objectius de desenvolupament sostenible i una mostra de les notícies elaborades pels centres. 

Anar al contingut