El 33 se suma al Dia Mundial de la Salut Mental

El 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental i el canal 33 ho destaca amb l'estrena del curt "Apocalyse Club" i la reemissió del documental "Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)".

"Apocalyse Club" reflexiona sobre l'experiència d'un grup d'usuaris del Centre Cívic Sagrada Família, atacats per un virus estrany es propaga per tota la ciutat. Tancats i aïllats dins el club, cada un dels membres afronta els seus problemes mitjançant la seva lluita personal contra l'epidèmia. El Club Social passarà a ser el club de l'Apocalipsi: l'"Apocalypse Club".

El curt, fet pel Club Social Dreta de l'Eixample, està dirigit per Jesús Rodríguez, d'Antaviana Films. A l'estrena, fa gairebé un any, hi van assistir 180 persones del sector de la salut mental, usuaris i usuàries de diferents serveis i col·laboradors del projecte. La projecció va generar un diàleg intens entre els espectadors i les persones involucrades en el projecte.

"Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)" retrata la situació de les persones amb autisme a Catalunya a partir de seguir el dia a dia del Marc, de 10 anys; la Mariona, de 23, i les seves famílies. Es tracta de buscar respostes des de les escoles, centres de salut i l'àmbit laboral per reduir la taxa de desocupació al voltant del 85% de les persones amb autisme.

La prevalença del trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) és cada vegada més alta. A Europa, es diagnostica en una de cada 100 persones i, als Estats Units, en una de cada 59. Malgrat això, encara no se'n saben les causes i segueix sent motiu d'estigma i incomprensió.

El documental està dirigit per Marc Serena i Biel Mauri amb l'objectiu d'explicar que, "darrere d'aquesta etiqueta, s'hi amaguen grans persones que només cal saber veure."

"Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)" és una producció de la Federació Catalana d'Autisme amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" i la Generalitat de Catalunya. Hi participen alguns dels millors especialistes, com Amaia Hervás (Mútua de Terrassa), Rosa Calvo (Hospital Clínic), Mario Montero (càtedra d'Autisme de la Universitat de Girona) i María Díez-Juan (Hospital Sant Joan de Déu).

 

 

 

Anar al contingut