La CCMA presenta el seu servei d'accessibilitat en HbbTV a l'EBU Horizons 2022 de Ginebra
Els serveis d'accessibilitat en HbbTV són el resultat de diversos projectes europeus de recerca, com HBB4ALL o EASYTV, en què la CCMA ha col·laborat
La CCMA participa en les conferències Horizons 2022 que organitza l'EBU del 15 al 17 de novembre, a Ginebra. Jordi Mata i Francesc Mas, del Departament d'Enginyeria i Infraestructures de la CCMA, han presentat el servei d'accessibilitat present en HbbTV, com ara la subtitulació multiidioma personalitzable per a continguts en directe i a la carta, o l'audiodescripció i versió original accessibles en els continguts a la carta del servei HbbTV.
Un dels punts que ha despertat més interès per part dels assistents ha estat la presentació del servei de text-a-veu incorporat en el servei HbbTV de la CCMA, que permet als usuaris invidents o amb diversitat funcional visual accedir als continguts, gràcies a la reproducció amb veu dels diferents missatges escrits a la interfície d'usuari en televisors smart TV compatibles amb l'estàndard HbbTV.
La CCMA, en el seu compromís en la universalització de l'accessibilitat, va alliberar el codi utilitzat per a la visualització dels subtítols així com per a la implementació del servei de text-a-veu present en el servei TV3alacarta per HbbTV. Les conferències Horizons 2022 han estat una excel·lent ocasió per compartir el codi públicament amb l'objectiu que els serveis d'accessibilitat puguin ser implementats per altres radiodifusors públics o privats.
La CCMA sempre ha estat a l'avantguarda en la implantació de millores en els serveis d'accessibilitat en totes les plataformes on publica continguts. Aquest és un pas més en el seu compromís en la universalització de l'accés als continguts, per empènyer en la generalització dels serveis d'accessibilitat entre tots els actors que participen en el mercat televisiu mundial a través d'HbbTV.
HbbTV és l'estàndard europeu d'interactivitat per a televisors intel·ligents impulsat inicialment per radiodifusors europeus, amb el suport de la UER. Aquest estàndard va néixer amb l'objectiu de dotar els televisors d'un sistema d'interactivitat basat en la lliure competència entre els radiodifusors i de fàcil accés mitjançant el botó vermell del comandament a distància.