Programes de TV3 amb tecnologia 360º i subtítols sincronitzats

TV3 posa en marxa una prova pilot que permet veure, simultàniament amb el visionat normal, el backstage d'alguns programes amb la tecnologia 360º i els subtítols sincronitzats de tot el què s'està veient.

Els primers seleccionats són un "making of" d'un telenotícies i de "Preguntes freqüents", una part de l'òpera "Romeu i Julieta" al Gran Teatre del Liceu, la programació especial del dia de Sant Jordi 2019 i un gag de "Polònia".

Els espectadors que vulguin provar aquesta experiència en 360º  tenen diverses opcions: utilitzar unes ulleres de realitat virtual, tenir dos dispositius sincronitzats amb navegador web o sincronitzar una televisió HbbTV 2.0.1 i un mòbil Android.

Una altra possibilitat és fer-ho directament des del laboratori de proves de les instal·lacions de TV3. En aquest cas, cal sol·licitar-ho a l'adreça projecteimac@ccma.cat.

Al final de la prova, es demana que l'espectador opini sobre l'experiència viscuda. Les seves explicacions serviran per avançar en el desenvolupament de l'eina.

Tot el procés s'explica d'una manera senzilla a https://www.3cat.cat/experienciaimmersiva-accessible.

Aquesta prova pilot forma part del projecte ImAc, una iniciativa d'àmbit europeu que treballa per fer accessibles experiències immersives. En destaca el programa d'innovació i recerca Horitzó 2020 de la Unió Europea. La CCMA hi participa aportant les seves produccions 360º i fent la prova pilot de les eines i tecnologies desenvolupades pel projecte. Els altres "partners" d'ImAc són el centre de recerca català i2cat, que n'és el coordinador; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Salford, del Regne Unit; l'Institut de Recerca Alemany IRT, la televisió alemanya RBB, l'empresa de tecnologies audiovisuals Motion Spell de França, l'Institut Nacional de Persones Cegues RNIB, del Regne Unit, i l'empresa tecnològica catalana Anglatècnic.

Anar al contingut