
Coachella 2025: 4 artistes que marquen el futur de la música al desert
Descobrim quatre artistes genuïns del prestigiós festival de música Coachella abans que omplin grans estadis els pròxims anys
Allà, entre l'erm dels passatges d'Indio a Califòrnia i les diminutes línies del lineup del Coachella, hi trobem veritables relíquies. Sota els grans noms que lideren el cartell d'enguany (com Lady Gaga, Green Day, Missy Elliott o Post Malone), s'hi amaguen artistes i cantants que, tot i que encara no copsen titulars, tenen l'empenta dels que deixen marca.
Són propostes que neixen a la frontera entre l'experimentació i l'autenticitat, i que aprofiten l'altaveu de Coachella per fer-se sentir més enllà dels algoritmes. Són noms que bateguen des de l'escena urbana, l'electrònica o el pop i que transformen els escenaris secundaris en espais de descobriment. Posem al radar quatre talents que despunten entre el soroll mediàtic del Coachella.
1. Judeline
No cal anar massa lluny per trobar cantants que despunten. La gaditana Lara Blanco, coneguda artísticament com a Judeline, s'estrena a un dels festivals de música més importants del món. Tot i que va començar a fer-se un nom fa un parell d'anys amb cançons com "TÁNGER" i "ZAHARA" o "si preguntas por mí" (juntament amb els porto-riquenys Tainy i Kris Floyd), la seva és una cursa de fons.
Amb només 17 anys va mudar-se a Madrid per complir el seu somni: viure de la música. Des d'aleshores, ha anat construint un univers propi entre sons urbans, flamenc, reggaeton, R&B i una melancolia exorbitant. Ara, amb 22 anys, Judeline és un dels noms prolífics del nostre panorama musical. Ha passat per festivals com el Primavera Sound o el Bilbao BBK Live, ha arribat a les pantalles de Times Square, ha estat un dels descobriments de Bad Bunny, ha obert concerts de J Balvin i actualment està de gira pel món amb el seu nou àlbum, "Bodhiria".
Són molts els motius per celebrar i escoltar La niña del sur abans no comenci a omplir grans estadis arreu del planeta.
2. CA7RIEL & Paco Amoroso
L'essència i la genuïnitat no es perden ni tan sols en arribar a la fama; si no, que ho preguntin a Catriel Guerreiro i Ulises Guerriero. La dupla argentina truca a la porta del mainstream i formar part del cartell del Coachella n'és una bona mostra (com va passar amb la catalana Bb trickz a l'edició anterior).
CA7RIEL & Paco Amoroso no només trenquen motlles: els reconfiguren. Fa temps que aquest duo fa soroll, però el surrealisme, la irreverència i el carisma d'aquests artistes comença a traspassar fronteres. Ho tenen tot: energia escènica, lletres i videoclips inclassificables i una actitud que conviu amb el trap, el funk, l'electrònica i altres sons urbans.
Els seus últims treballs, com la cançó "#TETAS" o el disc "BAÑO MARÍA", han consolidat el seu so i visió. Això, juntament amb haver passat per escenaris com el Lollapalooza Argentina o el Primavera Sound, demostra que el seu debut a Coachella no és pas casualitat. Catriel i Ulises són la prova que l'avantguarda musical llatinoamericana ha deixat de ser una promesa per ser present.
3. The Beaches
El nom fa referència al barri on van créixer les seves líders, però ara els seus horitzons són molt més amplis. The Beaches arriben al festival californià amb la força d'una banda de rock veterana. Originàries de Toronto i liderades per les germanes Jordan i Kylie Miller (veu principal i baix, i guitarra, respectivament), el quartet es completa amb Leandra Earl (teclat i guitarra) i Eliza Enman-McDaniel (bateria).
Després de més de deu anys picant pedra i cercant el seu so, les canadenques han esclatat amb l'àlbum "Blame My Ex" (2023), que inclou hits com "Blame Brett". El disc ha marcat un abans i un després en la seva trajectòria gràcies a melodies addictives i lletres que parlen de desig, empoderament femení i decepcions.
A cavall entre el punk-pop i el rock més clàssic i actual, parlem d'una banda fresca i desacomplexada que ha fet de telonera de grups mítics com The Rolling Stones o Foo Fighters. Si encara no les tens al radar, és el moment: el futur del rock també canta amb veu de dona i sona com The Beaches.
4. Barry Can't Swim
Més enllà dels micròfons, també hi ha propostes interessants rere les taules de mescles. És el cas de Barry Can't Swim. Darrere el particular nom hi ha Joshue Mainnie, un DJ i productor d'Edimburg que ha decidit nedar --i molt bé, malgrat que no li agradi reconèixer-ho-- dins l'oceà de l'electrònica més melòdica i emocional.
L'univers de l'artista és un punt de trobada entre l'eufòria dels clubs i la calidesa de la música feta amb ànima. A l'àlbum debut "When Will We Land?" (2023) ha demostrat que el seu so va molt més enllà de la pista, ja que hi ha influències del jazz, el soul, l'afrobeat i el house, però també una sensibilitat que dona profunditat a cada tema.
Cançons com "Sonder" o "Dance of the Crab" capturen aquell sentiment de nostàlgia alegre que fa que la música no només es balli, se senti. Glastonbury, Lost Village o Primavera Sound són alguns dels escenaris que ha trepitjat, però tot just comença tot. En el seu debut a Coachella compartirà cabina amb 2manydjs i salute en una sessió conjunta que farà vibrar el desert.
La grandesa dels caps de cartell no eclipsa el talent del futur de la música. Entre palmeres i un sol abrasador, Coachella segueix sent una finestra oberta a petites grans troballes. Perquè, sovint, la màgia dels festivals de música no rau només en qui coneixem, sinó en qui estem a punt de descobrir.