Dades i imatges d'un episodi de pluja que deixa més de 90 mm

Alberto AlcántaraActualitzat

Està en marxa un episodi de pluja que serà molt beneficiós en general, i que ha fet diana en zones del país molt necessitades d'aigua, començant per bona part del Camp de Tarragona i acabant per les capçaleres del Pirineu. Segons informava Protecció Civil, s'han registrat alguns danys a conseqüència de les tempestes. 
 


Durant la primera part del matí, les tempestes s'han intensificat cap al Maresme, on es reporten fenòmens com calamarsa i alguns talls de llum. Cal extremar les precaucions. Recordem que està en alerta el pla Inuncat.

Arc de tempesta des de Calella(Eva Sala)

 

Al migdia, la pluja es localitzava sobre el quadrant nord-est, i queia amb menys intensitat.
 


Un dels incidents més greus ha passat a Vallvidrera, per l'incendi d'un habitatge de fusta després de la caiguda d'un llamp. Les dues persones que hi havia a l'interior han resultat ferides. 

 


Acumulacions de més de 90 mm

La precipitació es va animar durant la tarda de divendres i ha continuat durant la matinada i el matí de dissabte. Al llarg de la tarda, s'anirà concentrant cap al nord. I diumenge, la pluja pot repetir al terç sud de Catalunya. 
 

Els xàfecs han tingut un caràcter localment fort, amb intensitats de precipitació que han superat els 20 mm o 30 mm, o torrencial, amb més de 40 mm, en mitja hora. Per exemple, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha reportat més de 40 mm en mitja hora a Mont-roig del Camp i Sant Sadurní d'Anoia, o 28 mm en 30 minuts al Montmell, dels quals 20 mm han caigut en 10 minuts.
 


Aquest mapa recull alguns registres destacats de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) de l'SMC, acumulats entre divendres i dissabte a les 13 hores.

Pluja acumulada durant l'episodi fins a les 13 hores de dissabte (Meteocat)

Imatges

Al llarg de les últimes hores hem tingut imatges de tota mena, amb fenòmens com ara les mànegues albirades al Garraf ahir a la tarda, els llamps nocturns en diversos indrets del país, algunes rierades, rius ben carregats d'aigua, tempestes amb calamarsa... Tot seguit us mostrem algunes d'aquestes imatges. Recordeu que podeu enviar les vostres fotografies i vídeos a l'apartat d'imatges del portal d'el temps. Si les compartiu per xarxes podeu fer servir l'etiqueta #ElTemps3Cat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut