Compostar tota la matèria orgànica domèstica és una realitat a les Masies de Roda, a Osona

El compost generat els veïns el poden utilitzar per a les seves plantes, horts i jardins
Néstor Gómez
TEMA:
Meteorologia

En només sis mesos, els residus a les Masies de Roda han donat un tomb espectacular, a més de fer la població partícip i corresponsable de les deixalles generades amb el projecte de compostatge comunitari.

Cau un 84% el rebuig amb el sistema porta a porta

Des que es va implantar la recollida de residus porta a porta, han desaparegut els contenidors dels carrers i la quantitat de rebuig generat ha caigut de 21 a només 3 tones, ha baixat un 84%. El resultat és que han passat de reciclar aproximadament un 40% amb el sistema tradicional de contenidors, a més del 80% amb el sistema porta a porta.

Com funciona el compostatge comunitari

Però a les Masies de Roda, han anat un pas més enllà, no només reciclen més sinó que tota la matèria orgànica domèstica generada al poble es queda al poble en la prova pilot de compostatge comunitari.

 

La recollida de matèria orgànica es realitza a través d'uns contenidors, situats a 16 punts de la població, que només es poden obrir amb targetes magnètiques personalitzades. S'estima que cada any podran tractar unes 100 tones de matèria orgànica i el compost que en surt el podran utilitzar els veïns per als seus horts i jardins. D'aquesta manera els residus orgànics es generen i es queden al municipi amb un aprofitament per a tothom.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia Jo també actuo pel clima
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut