Deu llibres del temps, el canvi climàtic i la ciència, recomanats per Sant Jordi

Aquí teniu un recull de novetats, algun clàssic imprescindible i per a totes les edats
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

S'acosta la Diada de Sant Jordi i si sou, o teniu un amic o parella, amant o aficionat a la meteorologia, amb ganes de conèixer millor el canvi climàtic per saber com actuar o voleu ampliar el vostre coneixement de ciència, us presentem unes quantes recomanacions. La gran majoria de propostes són novetats del darrer any i amb un pes important cap al públic infantil.

  • "El gran llibre del planeta", de Tomàs Molina, amb il·lustracions d'Elisa Ancori, editorial Montena. Un llibre per a totes les edats, en especial els petits, que ens fa viatjar des de l'interior de la Terra fins a les estrelles de l'univers. Curiositats i racons amagats que el llibre ens treu a la llum d'una manera molt planera i senzilla. Escolta l'entrevista a Tomàs Molina al programa "La tarda de Catalunya Ràdio".

  • "Ciència sota el focus", de Pere Renom, editorial Cossetània Edicions. Aquest llibre és un recull de 50 seccions de ciència presentades al programa "Tot es mou". Viatjarem des de l'espai fins a les coses més terrenals amb curiositats sorprenents i que descobrirem a mesura que passem les pàgines. Entrevista a Pere Renom al portal de la ccma.
  • "Canvi climàtic, 5 anys", editorial Baula. Aquí teniu material didàctic per als més menuts. Un quadern amb làmines, adhesius i targetes per reflexionar i actuar contra el canvi climàtic d'una manera divertida. Convida les famílies a aconseguir reptes per ser més sostenibles.
  • "Mortadel·lo i Filemó, el canvi climàtic", de Francisco Ibáñez, editorial Brugera. Els agents de la T.I.A. més famosos de les darreres dècades tenen una missió ben especial, lluitar contra els efectes de l'escalfament del planeta. Ho aconseguiran o, millor, com ho aconseguiran?
  • "El clima i el temps", de Rosie Cooper, amb il·lustracions d'Hariet Russell, editorial Librooks. Les qüestions més petites del temps les trobaràs aquí per als petits de la casa, des dels pets de les vaques fins a predir el temps sense agafar el mòbil o tauleta. Un llibre que convida a fer experiments simples i ben curiosos.
  • "La meva primera guia sobre el canvi climàtic", de José Luís Gallego, amb il·lustracions d'Òscar Julve, de l'editorial La Galera. Tots som coneixedors de l'existència del canvi climàtic i dels seus efectes, però què hi podem fer? Aquí teniu una guia pràctica per actuar des de casa nostra. Un llibre adreçat als petits que també permetrà aprendre als grans.
  • "L'altra cara de la lluna", de Fatoumata Kebe, d'Angle Editorial. La lluna, allà dalt, envolada de mites, de somnis i de llegendes. L'autora ens acosta la Lluna i ens descobreix històries i curiositats que et deixaran bocabadat. Si ets un amant de la Lluna i de la seva atracció, no et pots perdre aquest llibre.
  • "Del cel i de l'aire", editat per l'Institut d'Estudis Catalans. És un recull de les recerques presentades a la VIII Jornada d'Història de l'Astronomia i de la Meteorologia feta a Vic el 2019. Trobareu una anàlisi de l'astronomia popular i de la meteorologia de finals del segle XIX i principis del XX, dues ciències molt relacionades històricament i que encara es donen la mà.
  • "Meteorologia i agricultura populars", de Cels Gomis i Serdañons, editorial Alta Fulla. Un llibre clàssic de tradició popular de la Catalunya de mitjans del segle XIX i principis del XX, on es barregen les creences, les supersticions i la ciència. Un llibre essencial per veure amb perspectiva i entendre els fenòmens meteorològics d'aquell temps.
  • "Conocer la meteorología, diccionario ilustrado del tiempo y el clima", de José Miguel Viñas, d'Alianza Editorial. Aquí teniu un llibre per aprofundir en el món de la meteorologia adreçat a professionals, estudiosos, comunicadors i alumnes a partir de 3r d'ESO. Té un alt caràcter pedagògic recolzat sobre il·lustracions i imatges que enriqueixen el contingut.

Aquí teniu les recomanacions de les darreres edicions:

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut