Dijous amb menys vent i un ascens molt lleuger de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

Dijous avançarem molt lentament cap a un ambient més típic del juliol pel que fa a la temperatura. El temps seguirà sent una mica insegur, amb risc d'alguns ruixats molt localitzats. El vent anirà a menys, però encarà bufarà tramuntana al nord del cap de Creus i mestral al sud del Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre fins a mig matí. Durant les hores centrals del dia bufarà vent de sud moderat a la façana litoral.

Ruixat sobre el cap de Creus (Genís Pinart)

Risc de ruixats

El dia comença encara amb risc d'alguns ruixats, en punts del litoral i el prelitoral central i el nord-est. En aquesta franja horària, no es descarta algun fenomen localment intens, més probable sobre el mar però possible també a terra. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

A mesura que avanci el matí, s'imposarà un cel clar en general, però amb nuvolositat residual cap a la costa i el nord-est. Cap al migdia es començaran a desenvolupar núvols de calor pel prelitoral, els Ports, el Pirineu i el nord-est. En aquest últim cas, s'esperen nous xàfecs dispersos que deixaran registres poc abundants, més probables al voltant del Gironès, Osona i la Selva.

Lenta recuperació de la temperatura

La temperatura seguirà una línia ascendent i farà petits passos cap a uns valors més normals per aquesta època de l'any, que podrien arribar diumenge. Les temperatures de primera hora voltaven els 12-17 ºC, però ja s'han tornat a veure valors tropicals a la costa. Podeu seguir l'evolució de les dades actuals amb el visor MeteodadesTV3.

Les màximes pujaran d'1 a 3ºC en general. Els valors extrems, sobre els 31-32ºC, es poden assolir a punts de ponent i les Terres de l'Ebre. Molts valors estaran entre 26 i 30ºC.

I divendres...

Dominarà el sol, veurem alguns núvols baixos a la costa i creixeran núvols d'evolució, molt inofensius en general i amb alguna gotellada al Pirineu oriental a la tarda. La temperatura pujarà de manera més clara.
 

 

ARXIVAT A:
El tempsMeteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut