Dijous, ambient sufocant arreu i amb 40 ºC o més a Ponent

Avís de calor a 23 comarques, 15 de les quals en perill molt alt

Néstor GómezActualitzat

Ens trobem al graó dels 40 ºC i de cara als propers dies pujarem un graó més que notarem entre divendres i dilluns. Dies que coincidiran amb la calor més intensa d'aquesta onada de calor. Migdies sufocants acompanyats de nits tropicals a gran part del país i tòrrides a la costa. De nits de mal dormir se n'esperen un grapat. Meteocat té activat l'avís de calor gairebé a tot el país, aquí tenim el mapa de comarques.

 

Màximes desbocades amb 40 ºC o més

L'atmosfera s'escalfarà una mica mica més i això ajudarà a disparar la temperatura durant les hores centrals del dia. Les màximes altes del dia tocaran els 40 ºC al Segrià i rondaran aquesta xifra a la resta del pla de Lleida i a la conca de Tremp. On pujaran amb força les temperatures del migdia, entre 2 i 4 graus, serà a les comarques de Girona, on les màximes poden assolir els 37 ºC en algunes poblacions del Gironès i la Selva.

Pocs núvols baixos i molt de sol

El matí es llevarà amb núvols baixos a la costa, sobretot a la Costa Brava i en alguns punts del Camp de Tarragona. Uns núvols que s'esvairan amb molta rapidesa per donar pas a un dia radiant de sol, com a la resta del país. A la tarda, sobre els cims del Pirineu apareixeran alguns núvols esquifits i sense energia. Un altre dia de paraigua tancat, almenys per pluja.

Estany d'Airoto, Alt Pirineu (Jordi Serra)

I la recta final de setmana...

Acabarà la setmana amb una calor desbordada, amb 40 ºC a Ponent, però també a la Catalunya Central. Tot el país estarà amb avís de calor, ja sigui de dia o durant la nit.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut