Temps canicular amb sol, calor i final de la tramuntana

Redacció Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Temps estable per encetar la setmana a l'espera de l'arribada d'una mica d'aire fred que animi les nuvolades de tarda de cara a demà.

Matí de cel ras a Das (Josep Maria Costa)

Cel assolellat

Esperem un nou dia assolellat en general. A la tarda, la mateixa calor farà que es desenvolupin núvols d'evolució en punts de muntanya, sense que arribin a deixar cap ruixat apreciable. El vent de tramuntana seguirà moderat fins al matí a l'Alt Empordà, per girar al sud i sud-oest (garbí) durant el migdia i la tarda. S'acaba aquesta ratxa de sis dies de vents del nord. Pujarà la humitat ambiental, una bona notícia per evitar revifades a la zona dels incendis forestals.

Calor i xafogor

Tindrem valors plenament caniculars, amb temperatures una mica més altes a primera hora, amb uns valors més tropicals a la costa, i màximes molt semblants a les de diumenge en general. Valors d'entre 32 i 38 a l'interior i al voltant dels 30 a la costa.

I dimarts...

Els mapes indiquen l'entrada d'un petit solc d'aire fred, que reforçarà els núvols convectius i afavorirà l'aparició d'alguns ruixats al Pirineu i potser alguna tronada al Ripollès. No es descarta que algun xàfec arribi fins a Osona o la Garrotxa.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut