Dilluns, adeu a l'onada de calor i més núvols en general

Sis dels deu darrers dies hem arribat als 40 ºC, un fet gens habitual
Alberto Alcántara/Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Avui és l'últim repunt de les temperatures diürnes cap al sud de Catalunya, mentre que a la resta del país la calor comença a disminuir. Està activat l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya per calor. També tindrem més nuvolades de tarda.

Sortida del sol amb alguns núvols baixos a Badalona (Eva Gimeno)

Més inestabilitat

A primera hora veurem alguns núvols baixos cap al litoral central i sud però, a més, el pas d'una cua frontal deixarà un cel més variable al llarg del dia. Durant el matí entraran núvols alts i mitjans per l'oest, que s'acabaran retirant per la costa a mitja tarda. A més, tindrem núvols d'evolució. Esperem alguns ruixats de tarda i alguna tempesta cap al Pirineu o Prepirineu oriental, i també cap a l'extrem sud, al voltant dels Ports i l'interior de les Terres de l'Ebre.

Pic de calor a les Terres de l'Ebre

El dia començarà amb una mica de tramuntana a l'Empordà i mestral a les Terres de l'Ebre. La temperatura mínima serà igual o una mica més alta que la de diumenge, o sigui que registrarem valors tropicals a una gran part del país, i alguns de tòrrids cap a la costa.

La temperatura màxima començarà a baixar lleugerament, en general, i de manera una mica més moderada en punts del nord-est. L'excepció serà el sud del país. Tant a les Terres de l'Ebre com al Camp de Tarragona s'hi esperen valors d'entre 2 i 4 ºC més alts que els de diumenge. Els valors extrems rondaran els 38 o 39 ºC en aquest sector. Potser cap al Segrià es mantenen alguns registres puntuals propers als 39 o 40 ºC.

I dimarts...

Les temperatures baixaran de forma moderada a l'interior i molt poc o gens a la costa. S'acabarà l'onada de calor i tornarem a registres més normals per a l'època de l'estiu. Es repetiran alguns ruixats de tarda a l'extrem nord.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut