Dimarts, vent i baixada general de la temperatura

Alberto Alcántara Actualitzat

Dimarts serà un dia en què notarem el canvi de masses d'aire: de la calor i la calitja sahariana passarem a unes temperatures per sota del que tocaria i un cel ben blau. El mestral i la tramuntana condicionaran la meteorologia del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent i onatge.

Cel ras a la Vall de Boí (Cori Pagès)

Més sol

El dia començarà assolellat i amb bona visibilitat en general, però amb alguns núvols baixos cap a la costa, entre el sud de la Costa Brava i el nord de la costa central, i altres de més compactes al vessant nord del Pirineu, on fins i tot esperem tímides precipitacions. La cota de neu començarà al voltant dels 2.100 metres i anirà pujant cap als 2.600 metres.

A partir del migdia, creixeran núvols de calor, que derivaran en alguns ruixats dispersos en general, al Pirineu i en punts del nord-est, del Ripollès fins a l'Empordà, i també viatjant en direcció a Osona o la Selva.

Vent i baixada de la calor

Destacarem les ratxes fortes o puntualment molt fortes de mestral al terç sud i tramuntana a l'Empordà, sobretot fins al migdia. Aquest és el mapa previst per a les 11 hores. Podeu consultar més models meteorològics a la secció Previsió del portal del temps.

Vent previst per a dimarts a les 11 (WRF / TVC)

La baixada de la temperatura serà gairebé general. La diferència de temperatura respecte ahir ha estat notable a primera hora. Podeu consultar les dades al visor de MeteodadesTV3.

 


La baixada serà  una mica més tímida en general al migdia. Fins i tot, en punts del nord de la Costa Daurada i la central registrarem valors iguals o una mica més alts que els de dilluns.

 

I dimecres...

No abandonarem el risc d'alguns ruixats de tarda en punts del quadrant nord-est. El vent anirà de baixa, mentre que la temperatura pujarà lleugerament en general.  

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut