Divendres, dia àlgid de calor amb rècords històrics de temperatura màxima

Jornada culminant de calor, amb valors que fregaran els 44 ºC
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Som davant d'una jornada que, si toquem o superem els 44 ºC, passarà a la històrica climàtica del país com el dia més càlid mai registrat des que hi ha dades. Fins ara la temperatura màxima més alta registrada a Catalunya és de 43,8 ºC a Alcarràs registrat el 29 de juny de 2019, una xifra que sembla a l'abast d'aquesta gran i intensa onada de calor.

Dia de calor sufocant, Verges (Àngel Galán )

Calor desfermada arreu del país

Després d'una nit més que tropical, amb mínimes que no han baixat dels 20 ºC, a tot el litoral, prelitoral i àmplies zones de l'interior del país incloses algunes zones del Prepirineu, les temperatures a mig matí ja estaran desbocades al prelitoral i a primera hora de tarda a tot l'interior. Els 40 ºC abraçaran tot l'interior del país, els 38 ºC al prelitoral i els 32 ºC a la costa. La calor estarà fora de si, a punts del pla del pla de Lleida es poden tocar els 44 ºC, un fet insòlit. Aquí teniu els avisos de calor emesos per Meteocat.

 

Sol i tronades

El temps serà assolellat amb un sol que caurà a plom. Només a la tarda creixeran núvols al Pirineu fruit de la gran calor del migdia. S'esperen alguns ruixats amb tempesta, i amb possibilitat de calamarsa al Ripollès, Berguedà, Osona i Garrotxa.

I el cap de setmana...

La setmana acabarà amb un lleuger retrocés de l'onada de calor. No tindrem valors rècord, però encara ens mourem dins el rang de temperatures màximes extremes.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut