Divendres, la calor s'intensifica

Alberto Alcántara Actualitzat

Aquest divendres farem un pas endavant cap a un temps més típic de ple estiu, amb molt de sol, nuvolades poc vigoroses i temperatures més altes. El vent bufarà del sud a la façana litoral i de ponent cap a l'oest, amb alguns cops moderats. La tramuntana tindrà cops forts a l'Alt Empordà a partir del migdia.

Cel ras a Belltall (Rosa Maria Tous)

Pocs núvols

Serà un dia assolellat en general, amb pocs matisos. De nou tindrem alguns núvols baixos matinals a la costa, sobretot a la Costa Central i nord de la Daurada, i també a punts d'interior del nord-est. Aquests núvols s'aniran retirant o desfent gairebé del tot amb el pas de les hores. A partir del migdia, creixeran núvols d'evolució en punts de muntanya, però no tindran gaire força per derivar en tempesta. A tot estirar pot caure algun xàfec molt minso cap al Pirineu oriental, pels volts del Ripollès.

Temperatura en ascens

La temperatura pujarà, coincidint amb l'inici del període tradicionalment més calorós de l'any: la canícula.
 

L'ascens de les mínimes serà poc notable, però les màximes poden pujar de 2 o 4 ºC a molts indrets, puntualment més a zones del nord-est. Podeu anar seguint les dades del temps actual amb el visor MeteodadesTV3.

 


Els valors més alts s'enfilaran cap als 33-34 ºC en punts de Ponent, les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central i l'interior del nord-est. En general, estarem entre 28 i 31 ºC.

Evolució de la Tº prevista per a divendres a les 14 UTC (TVC)

I dissabte...

La calor s'accentuarà més cap a l'interior. El cel estarà més aviat clar, amb presència d'alguns núvols baixos transitoris al litoral i nuvolades de calor al Pirineu i nord-est.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut