Divendres més fresc, de menys pluja i amb poc sol

El dia serà de força núvols, alguns xàfecs que poden ser forts al nord-est i amb una reculada de la temperatura

Gori MasipActualitzat

Durant les pròximes hores deixarem enrere la tongada de precipitacions que aquest dijous ha afectat bona part de Catalunya. En alguns casos amb tempestes i algunes calamarsades. La temperatura ja ha començat a baixar aquest migdia, però refrescarà de manera més contundent de cara a aquest divendres.

 

Domini dels núvols, però amb poca pluja

A les comarques d'entre Girona i Barcelona, sobretot al litoral i prelitoral d'entre el Maresme i Vallès Oriental i el Baix Empordà, els ruixats i algunes tempestes continuaran fent acte de presència i descarregant a estones amb certa intensitat. Al Pirineu també hi podrà precipitar feblement, sobretot al vessant nord, amb una cota de neu que se situarà entorn dels 2.000 metres, igual que la d'aquest dijous a la tarda. Per tant, és possible que ens llevem amb alguna postal blanca hivernal en aquestes zones de muntanya.

En canvi, a les comarques de Ponent, Ebre, del Camp de Tarragona o de bona part de la Catalunya Central el dia vindrà marcat per uns núvols que no haurien de deixar pluja i que de cara a la tarda podrien fer l'intent d'esqueixar-se i deixar intuir alguna estona de sol. 

Cel tapat a Barcelona (Toni López)

Ambient de tardor

Notarem clarament com l'aire és més fresc, tant a primera hora com al migdia. Retornarem a l'ambient propi de la tardor i passaran a ser història els valors tan elevats, sobretot nocturns, que s'han anat repetint les darreres matinades sobretot a prop de la façana litoral. Per tant, a primera hora els valors es mouran entre els 10 i 15 graus, més baixos al Pirineu, amb glaçades a l'alta muntanya. Al migdia costarà passar de 22 o 23 allà on més pugi la temperatura, al sud del país. El vent de mestral es deixarà notar a les Terres de l'Ebre i també la tramuntana, tot i que no gaire destacable a l'extrem nord de l'Alt Empordà.

Variació de la temperatura prevista dijous i divendres a primera hora (WRF / TVC)

I el cap de setmana...

Dissabte amb algunes estones més de sol, però encara amb el pas de núvols i algun ruixat a l'oest. La temperatura tocarà fons a primera hora, però es començarà a recuperar durant el dia. Diumenge, jornada més estable i assolellada.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut