Els incendis a l'Amazònia augmenten un 83% en un any

Néstor GómezActualitzat

L'Amazònia està amenaçada i les polítiques permissives del govern de Bolsonaro miren cap a un altre costat.

Els incendis forestals a la selva amazònica han batut aquest any un altre rècord, amb 72.842 incendis detectats pel Centre d'Investigació Espacial de Brasil (INPE). Un increment del 83% del nombre d'incendis respecte al mateix període de 2018, i és el més alt des que van començar els registres el 2013. 

Imatge satèl·lit de la NASA que mostra els incendis actius, només, del dia 25 de juliol.

Només des de dijous passat, 15 d'agost, l'INPE ha detectat a través d'imatges satèl·lit un total de 9.507 nous incendis forestals al país, principalment a la zona de l'Amazones, on es troba l'extensió de bosc tropical més gran del món i que es considera vital per combatre l'escalfament del planeta.

Dilluns, el fum generat per la gran quantitat d'incendis de l'Amazònia va provocar que la ciutat de Sao Paulo quedés absolutament a les fosques, com si fos de nit a ple migdia, pel fum que provenia dels incendis, alguns de situats a més de 1.500 km de distància. I els estats de l'Amazones i Acre han declarat en algunes zones l'emergència i l'alerta ambiental respectivament, per la gran quantitat de fum que hi ha a l'aire.

Els incendis forestals són habituals en aquesta època seca, però molts els han provocat deliberadament els agricultors que desforesten il·legalment per a la ramaderia. 

L'augment sense precedents dels incendis forestals s'ha produït des que Bolsonaro va prendre possessió del càrrec al gener i va promoure l'explotació de la regió de l'Amazones per a l'agricultura i la mineria.

ARXIVAT A:
Amazònia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut