Altocúmulus des de Gavà (Xavi Cabo)

El núvol més fotografiat del dia: un cel de cabretes que no farà pastetes

Néstor GómezActualitzat

De la línia de núvols que ha travessat el país durant la matinada, de bon matí en restaven alguns a la costa Central i sud de la Costa Brava. Uns núvols ben fotogènics: els altocúmulus o cabretes

"Al cel cabretes, al terra pastetes" o les varietats "Quan al cel hi ha cabretes, a la terra hi ha farinetes" o "Quan al cel hi ha ovelletes, a la terra hi haurà pastetes". Aquests núvols són els que poden anunciar pluja a curt termini, però no sempre. En el cas d'avui, aquests núvols no ens anuncien pluja, perquè no plourà durant dies i dies.

Altocúmulus des de Cornellà de Llobregat (Jaume Casals)

Uns núvols que es diferencien dels cirrocúmulus per l'aspecte i tonalitat de la seva base. Com podeu observar, la base de cada petit núvol és fosca, té ombra. La llum del sol no travessa totalment cada petit núvol. Aquesta és la gran diferència entre els cirrostratus, sempre de color blanquinós i sense ombra, i els altocúmulus, amb un granulat més fosc.

Altocúmulus des de Barcelona (Ramon Segura)

Ara que tenim el nom del núvol, altocúmulus, anem a posar-hi els cognoms, és a dir, el nom científic: "Altocumulus stratiformis perlucidus" (Ac str pe)

- "Stratiformis": és una varietat. Per formar una capa contínua de gran extensió.

- "Perlucidus": és una espècie. És una capa de núvols separats entre si i on entre ells es pot veure perfectament el cel blau, el sol o núvols que hi hagi per sobre del tipus cirrus

Si voleu veure més núvols, aquí teniu un àlbum fotografic dels "Altocumulus stratiformis perlucidus" que us hem preparat.

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut