Eleven l'alerta del volcà Etna per un augment de l'activitat eruptiva i tremolors

Nil Farrés
TEMA:
Meteorologia

Si fa uns dies mostràvem la nova ejecció de lava del cràter Voragine del volcà Etna, ara s'han registrat més tremolors i un augment de l'activitat eruptiva. Tot i així, ja són molts els turistes que volen presenciar les impressionants cascades de lava en directe. Es tracta d'un espectacle de la natura realment impressionant, però que també comporta un cert risc veure-ho de prop.

Davant el risc que el volcà pugui passar a tenir una activitat més enèrgica, Protecció Civil ha informat que s'ha modificat el nivell d'alerta (que ha passat de verd a groc) i s'han pres mesures d'implementació de riscos, sobretot en relació amb la presència d'excursionistes a gran altura.

El volcà Etna, a vista d'ocell

Aquest famós volcà, conegut a escala local com a Mungibeddu, és un dels volcans més actius d'Europa. De fet, i com a curiositat, és la muntanya més alta d'Itàlia fora dels Alps, amb 3.357 metres, i una de les principals atraccions turístiques de Sicília. Ocupa una superfície de 1.190 km² amb una circumferència basal de 140 km, unes dades que fan que sigui el més gran dels tres volcans actius d'Itàlia (els altres dos són l'Stromboli i el Vesuvi). Com que té una altitud elevada, al seu entorn hi ha un microclima humit que contrasta amb el clima de la regió siciliana. Això fa que sigui una terra d'agricultura fèrtil, que hi hagi estacions d'esquí a l'hivern, etc.

A més a més del cràter Voragine, l'Etna té tres cràters actius més: el Cràter Nordest, el Cràter Sudest i el Bocca Nuova (o boca nova).

Des del juny del 2013, l'Etna està declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Actualment, s'estima que la seva altitud és d'uns 3.330 metres, segons l'Observatori Etneo de la regió de Catània. Aquesta altura, però, varia al llarg dels anys a mesura que augmenta o disminueix la pressió de les cambres de lava situades al seu interior. Es creu, però, que el seu creixement va començar, probablement, fa uns 500.000 anys.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut