Imatges impressionants de l'arribada del tifó Krathon a Taiwan

TEMA:
Meteorologia

El tifó Krathon ja ha entrat al sud de Taiwan per la ciutat de Kaohsiung, amb vents de 162 km/h, que fins dijous a la matinada havien provocat dues víctimes mortals, dues persones desaparegudes i més de 130 ferits.

Segons informa l'Agència Central de Meteorologia de Taiwan (CWA), el tifó va tocar terra en aquesta ciutat del sud de gairebé tres milions d'habitants, que ja estaven en alerta per l'arribada de la pertorbació.

L'alcalde de Kaohsiung, Chen Chi-mai, va demanar als ciutadans que es quedessin a casa, excepte que fos imprescindible fugir, i sobretot que no conduïssin motocicletes pel perill de mort que suposaven els forts vents.

L'evolució prevista del Krathon és que es convertirà en una tempesta tropical i, tot i que inicialment semblava que creuaria tota l'illa, els últims pronòstics indiquen que marxarà per l'oest, ja en forma de borrasca tropical, molt menys perillosa. No sembla que hagi d'afectar la capital, Taipei.

Evolució prevista del Krathon

Taiwan rep assíduament la visita de fenòmens naturals extrems, com són els tifons. El juliol passat, el tifó Gaemi hi va deixar almenys 10 víctimes mortals i més de 900 ferits, a més de pèrdues molt importants en el sector agrícola i pesquer.

Les fortes ventades han deixat darrere seu moments terrorífics, però també curiosos i xocants.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut